Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ako su vam nedostajale teorije zavjera

STIŽE NIBIRU, a s njim i novi "smak svijeta"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uživajte u prosincu, jer ako je vjerovati teoretičarima zavjere, siječanj možda nikad neće biti niti ispisan. Drugim riječima, opet se predviđa kataklizmički događaj.

Nibiru, poznatiji kao nepoznati Planet X u Sunčevom sustavu, na jurećoj je projekciji ravno kroz središte Sunčevog sustava, kažu teoretičari zavjere, a prenosi Independent.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sunčev sustav 50 POSTO BLIŽI OTKRIĆU Francuski astronomi prepolovili područje potrage za devetim planetom Slika nije dostupna Sat sudnjeg dana TIK-TAK, TIK-TAK Znanstvenici objavili: Tri smo minute do ponoći

Nibiru je od Zemlje veći između četiri i 10 puta, a orbita oko Sunca znatno je veća od one patuljastog planeta Plutona. Svakih nekoliko stotina tisuća godina, taj se misteriozni planet zaleti u središte Sunčevog sustava, negdje između Neptuna i Marsa te time uzrokuje apokalipsu na Zemlji.

Da ne ulazimo u pikantne detalje te teorije zavjere i svakojakih navoda o kontaktima s izvanzemaljcima i slično, istaknimo radije da je sudnji dan najavljivan već za 2003., 2007., 2012. i 2015. godinu, ali se "čudom" nije dogodio.

Zašto? Zato što pravi znanstvenici, odnosno oni koji svoje živote posvećuju istraživanju svemirskih prostranstava, očitavanju podataka dobivenih iz sve tehnologije poslane u svemir ili uperene u njega i koji iste podatke interpretiraju i prenose široj zajednici u obliku novih otkrića, tvrde da Nibiru - ne postoji.

S druge strane imate teoretičare zavjere čija interpretacija znanstvene studije predstavlja loše prerađen video na YouTubeu i gomila praznovjerja i pseudoznanstvene fikcije.

Sad kad smo riješili ovu nedoumicu, ako pretpostavimo da Nibiru postoji, navedimo da astronom Mike Brown sa Sveučilišta Caltech kaže da bi Nibiru bio već odavno izbačen iz sugerirane orbite oko Sunca, zbog utjecaja kudikamo većeg Jupitera na njega.

Ipak, znanstvenici jesu pronašli i još uvijek pronalaze dokaze o postojanju devetog planeta na dalekom rubu Sunčevog sustava. Ključna je riječ - dalekom.

Don Yeomans, šef programa NEO (Near-Earth Object), NASA-inog Jet Propulsion laboratorija, ističe da ne postoje gravitacijski dokazi utjecaja takvog nebeskog objekta (Nibirua na njegovoj putanji usuda) na planete u Sunčevom sustavu.

Yeomans, međutim, kaže da mu se sviđa ime mističnog planeta. "Ako ikada budem imao zlatnu ribicu, Nibiru će mi biti visoko na listi mogućih imena", kaže na kraju.

Uživajte u nadolazećim praznicima, veselite se 2017., a uživajte i u malo dobre stare teorije zavjera.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene