Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor na izvješće

Kina: SAD krši ljudska prava diljem svijeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineske vlasti, nezadovoljne kritikama na vlastiti račun glede poštivanja ljudskih prava, optužile su Washington za licemjerje, tvrdeći da je stanje ljudskih prava u SAD-u strašno.

'SAD ne samo da je na zlu glasu po pitanju ljudskih prava u vlastitoj zemlji, već je i glavni izvor kršenja ljudskih prava diljem svijeta', stoji u kineskom godišnjem izvješću o stanju ljudskih prava u SAD-u. To je izvješće odgovor na tradicionalno godišnje izvješće američkog State Departmenta o ljudskim pravima u 194 zemlje svijeta, a prema kojem se ljudska prva najviše krše u Kini, Kubi, Mianmaru, Sjevernoj Koreji i Rusiji.

Pročitajte i ovo Tržnica Dolac Freedom House Hrvatska je slobodna zemlja, ali nas muči korupcija, diskriminacija, krajnje desne skupine... Nasrin Sotoudeh (Foto: AFP) Vlasti ignoriraju zahtjeve Zatvorena iranska odvjetnica za ljudska prava počela štrajk glađu

>> Nestaje nasilje prema srpskim povratnicima, Vlada se bori protiv korupcije

Kina u svom izvješću također optužuje SAD kao glavnog uzročnika globalne financijske krize zbog koje su ljudska prava još više na udaru. Američko izvješće posebice upozorava na ograničenja koja je Kina uvela za pristup internetu, strogu kontrolu ljudi na koje se gleda kao na prijetnju Komunističkoj partiji i povećanju represije prema Ujgurima. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene