Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kina je objavila da će ove godine za vojne troškove izdvojiti 78 milijarda dolara, što je za 7,5 posto više nego u 2009. godini.


Povećanje proračuna odobreno je kako bi kineska vojska mogla odgovoriti na razne prijetnje, objavljeno je u Svekineskom narodnom kongresu. Vojni proračun Kine za 2010. iznosi 1,7 posto BDP-a dok je u SAD-u taj postotak četiri posto a u Rusiji, Velikoj Britaniji i Francuskoj prelazi dva posto, naglašavaju kineski izvori.

Vezani članci Dražen Oreščanin, izvršni direktor udruge Glas poduzetnika Glas poduzetnika kreće u borbu s Vladom, najavili i prosvjed: ''Ako ima za sve drugo, zašto ne bi bilo za one koje ovu državu hrane'' Provjereno: Malverzacije kod sljemenske žičare - 4 Tajna snimka razotkrila korupciju u slučaju žičare, akteri sve svalili na jednoga iz svojih redova: "Snimka nije moja, svi su uključeni u to“

Strani promatrači kažu kako je porast vojnog proračuna manji od očekivanog, te da je prošlih godina on redovno iznosio više od 10 posto. Neki drže da će Peking u vojsku ulagati i neizravno, tako da podatak o rast od 7,5 posto nije točan. (Hina)