Meng Wanzhou (Foto: AFP)
Meng Wanzhou (Foto: AFP)

Kina je u utorak izrazila ozbiljnu zabrinutost nakon što su Sjedinjene Države objavile kaznenu prijavu protiv Huawei Technologies Co. Ltd. i njezine glavne financijske direktorice Meng Wanzhou, zbog navodne urote za kršenje američkih sankcija protiv Irana.


Kinesko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je Sjedinjene Države da prestanu "nerazumno potiskivanje" kineskih tvrtki, uključujući Huawei, i ukinu uhidbeni nalog za Meng.

Vezani članci Kina, pokrajina Hubei (Foto: Ilustracija) Automobilom se namjerno zaletio u pješake, ubio najmanje šestero ljudi George Soros (Foto: AFP) George Soros upozorava: "SAD i Kina su u hladnom ratu koji bi uskoro mogao postati vruć"

Peking će odlučno štititi zakonite interese kineskih tvrtki, navodi se u priopćenju ministarstva.

Kinesko trgovinsko izaslanstvo stiglo na razgovore u Washington

Kinesko izaslanstvo na čelu s potpredsjednikom Liuom stiglo je u ponedjeljak u Washington na gospodarske i trgovinske pregovore.

U izaslanstvu su guverner kineske Središnje banke Yi Gang i potpredsjednika državnoga ureda za planiranje i zamjenika ministra financija, navodi se u izvješću, koje ne navodi detalje o dnevnom redu. (Hina)