Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kim Jong-Il nije viđen na vojnoj smotri

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjevernokorejski vođa Kim Jong-Il, čije je zdravstveno stanje povod raznim glasinama, nije bio viđen na velikoj vojnoj smotri kojom se obilježavala 60. obljetnica komunističkog režima, prema informacijama iz glasila u Pjongjangu.

Kim Jong-Il kojemu je 66 godina, pati od šećerne bolesti i srčanih tegoba, ali nema nikakvih informacija o njegovu zdravstvenom stanju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tajanstveni vođa Novog vođu Sjeverne Koreje nitko do sada nije vidio Slika nije dostupna Boji se letenja Sjevernokorejski čelnik Kim Jong-il doputovao vlakom u Kinu

Njegovo sudjelovanje na velikoj paradi u utorak nije bilo sigurno, a japanska novinska agencija Kyodo objavila je da se Kim nije pojavio na svečanosti.

Južnokorejski tisak u utorak je pisao da je "dragom vođi" prošlog mjeseca bilo loše.

Južnokorejska vlada je u nedjelju zanijekala informacije medija o pogoršanju zdravlja Kima Jong-Ila koji je na vlasti u Sjevernoj Koreji od 1994.

Sjevernokorejski vođa nije viđen u javnosti već više od tri tjedna. 14. kolovoza je, kako pišu novine, izvršio smotru jedne vojne postrojbe.

Svečana obljetnica osnutka Narodne Demokratske Republike Koreje (NDRK) 1948. događa se u trenutku kada se režim u Pjongjangu sumnjiči da želi ponovo pokrenuti nuklearni kompleks za koji se obvezao da će ga zatvoriti.

Ovo je najveća vojna smotra u povijesti Sjeverne Koreje, s obzirom na količinu oružja i vojne opreme koja je upućena u Pjongjang i na sudjelovanje milijun civila, pisao je u utorak južnokorejski list JoongAng, prenoseći izjave južnokorejskih vladinih dužnosnika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene