Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'U lošem je stanju'

Naseljavali je i skvoteri: 'Kardeljeva vila' prodaje se za 2 milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kuću u kojoj je nekada s obitelji živio Edvard Kardelj, jedan od glavnih ideologa i čelnika nekadašnje Jugoslavije, jedna je ljubljanska agencija za nekretnine ponudila na prodaju za 2 milijuna eura, objavili su u četvrtak slovenski mediji.

Objekt se nalazi u ljubljanskom izletištu Tacen na Šmarnoj Gori, a uz atraktivnu lokaciju vjeruje se se da će investitore privući cijela parcela ukupne površine 9000 metara, što joj podiže cijenu.

Pročitajte i ovo Požar u Sloveniji vatrena stihija FOTO/VIDEO Dramatični prizori u susjedstvu: Požar se vidi iz Ljubljane, u gašenju sudjeluje i vojska Slika nije dostupna Drnovšekova zadnja rezidencija Milijun eura preskupo za kuću s 'posebnom' poviješću

Kuću stambene površine 400 četvornih metara, koju mještani i danas zovu Kardeljeva vila, prodaju nasljednici nekadašnjeg vlasnika, tvorničara Janeza Seuniga koji je iz nje morao iseliti 1947. godine.

Nasljednicima je vraćena nakon dugogodišnjeg postupka denacionalizacije, a danas je u tako lošem stanju da je ne vrijedi obnavljati, priznaju agenti za nekretnine.

Ove četiri nekretnine ne želi apsolutno NITKO!

Nakon Kardeljeve smrti i iseljenja njegovih potomaka, kuću je 90-ih godina prošlog stoljeća nekoliko godina koristila slovenska teritorijalna obrana.

Poslije toga počela je zbog neodržavanja propadati, a povremeno su je naseljavali i ilegalni mladi skvoteri koji su je koristili za masovne zabave, navode slovenski mediji.

Dugogodišnji bliski suradnik Josipa Broza Tita, Edvard Kardelj ostao je upamćen po teorijskoj i praktičnoj razradi ideje radničkog samoupravljanja, razvijenog u razdoblju od 1952-1980. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene