U nevremenu praćenom olujnim kišama u najvećem pakistanskom gradu Karachiju poginulo je više od 200 osoba a grad je ostao bez struje.


"Sada je ukupni broj poginulih zbog kiša 228", rekao je pokrajinski ministar zdravstva Sardar Ahmed agenciji Reuters. "Te pogibije uzrokavane su strujnim udarima, rušenjem stabala, urušavanjem kuća i prometnim nesrećama".

Vezani članci Bruno Fantulin, lovac na munje, i njegove fotografije Kad krenu munje i gromovi, drugi se sklanjaju, a on baš u njih upire svoj aparat: Mladi pustolov je lovac na oluje Tropska oluja Henri - 1 VIDEO Uragan Henri došao do sjeveroistočne američke obale: Izdano upozorenje za više od 35 milijuna ljudi

Predviđa se nastavak lošeg vremena u Pakistanu i susjednoj Indiji gdje su posljednjih deseci osoba poginuli uslijed dugotrajnih padalina. 

Službe za pomoć i vojni helikopteri u južnoj indijskoj državi Andhra Pradesh nastojali su u nedjelju dopremiti hranu za oko 200.000 ljudi koji su se morali napustiti svoje domove zbog monsunskih poplava.

Stanovnike Karachija razbjesnio je prekid dostave struje koji je pogodilo već dio pakistanskog gospodarskog i trgovinskog središta te su bacali kamenje na automobile i vozila tvrtke za
elektro-distribucije a u znak prosvjeda su i palili gume na ulicama.

Pakistanski dužnosnici su objavili da su gradske bolnice prijavile 43 poginulih dok je privatna humanitarna organizacija Edhi Trust objavila da je preuzela još 185 tijela.