Kapetan Dragan
Kapetan Dragan Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, koji je zbog ratnih zločina pravomoćno osuđen na 13,5 godina zatvora, pozvao je na puštanje na slobodu Milorada Ulemeka Legije i Zvezdana Jovanovića, koji su osuđeni na 40 godina zatvora zbog ubojstva premijera Srbije Zorana Đinđića.


Dragan Vasiljković je Milorada Ulemeka LegijuZvezdana Jovanovića nazvao herojima i rekao da je spreman garantirati za njih u slučaju da budu pušteni na slobodu. Dodao je da je "krajnje vrijeme da budu oslobođeni", a njihovu slobodu traži zbog toga što su "noseći srpsku uniformu stavljali život na kocku".

Vezani članci Dragan Vasiljković na sudu, arhiva (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Kapetan Dragan opet želi na slobodu: Sud u Varaždinu odlučio o žalbi, odluka će biti poznata nakon što bude uručena Vasiljkoviću Dragan Vasiljković na suđenju za ratni zločin (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Novi pokušaj: Kapetan Dragan od suda traži da ga pusti na slobodu!

Kako je izvijestio Blic, Vasiljković pritom tvrdi da ne poriče krivicu Legije i Jovanovića za ubojstvo srpskog premijera Zorana Đinđića, ali da je "red da oni posljednji dio života provedu na slobodi" i da "sve što su radili, radili su iz uvjerenja". Također je rekao da se osuđenicima kao otežavajuća okolnost uzima to što su nosili srpsku uniformu i što su domoljubi.

Podsjetimo, Kapetan Dragan je početkom ožujka pušten iz zatvora nakon što je odležao kaznu zbog ratnog zločina nad civilima i zarobljenicima na području Knina i Gline. Istog je dana protjeran iz Hrvatske, uz zabranu ulaska u Europsku uniju u trajanju od 20 godina. Nedavno je najavio da će sudjelovati na parlamentarnim izborima koji će biti održani 21. lipnja.