Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nekad moćni Bundeswehr

Kaos u njemačkoj vojsci: Umjesto strojnica koriste - metle

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvješće iz njemačke vojske pokazalo je porazne podatke o nekad moćnom Bundeswehru.

Njemačka vojska, nekad moćan Bundeswehr, već se godinama bori s nedostatnom opremom, no u posljednje vrijeme situacija je kritična te su neki vojnici odlučili uzeti stvari u svoje ruke.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oglasio se njemački ministar Njemačka pojačava istočno krilo NATO-a na granici s Rusijom: U Litvu šalju 4000 vojnika Ilustracija "Problem u proizvodnji" Njemačka vojska slučajno izdala uniforme s oznakama koje su šokirale sve: "Znamo da to javnosti izgleda vrlo čudno"

Njemačka medijska kuća ARD u utorak je objavila kako njemački vojnici tijekom prošlogodišnje NATO-ve vježbe u Norveškoj, kako bi prikrili nedostatak oružje, strojnice zamijenili drškama metli koje su obojali u crno i pričvrstili na kupolu oklopnih vozila.

Njemačka odbila grčki zahtjev za odštetu iz 2. svjetskog rata riječima: Nema šanse!

Glasnogovornik ministarstva rekao je kako to nije uobičajena praksa te da je taj potez njemačkih vojnika teško shvatiti. Prema informacijama iz Ministarstva oklopna vozila nisu ni trebala imati oružje na vanjskoj strani.

Njemačka je 2013. godine bila treći najveći izvoznik oružja, no što se njihovog naoružanja tiče, te je iste godine Njemačka potrošila samo 1,3 posto BDP-a na obranu što je puno manje od prosjeka europskih članica NATO saveza.

SPomenimo i da je njemačka metlama opremljena vojska, dio NATO-ve jedinice za hitna djelovanja koje se među prvima šalju u slučaju napada.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene