Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POGLEDAJTE SNIMKU

Kaos na sjeveru Kosova: Na ulice izišli specijalci i oklopna vozila, uhićen srpski policajac i sin šefa policije

Policija na Kosovu, ilustracija (Foto: AFP)
Policija na Kosovu, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
Više od 25 oklopnih vozila i džipova sa stotinu pripadnika specijalne policije ROSU upalo je u srijedu malo prije šest sati na sjever Kosova.

Policija Kosova priopćila je da je u akciji uhićen policajac kojeg povezuju s ubojstvom Olivera Ivanovića te još jedan osumnjičeni kod kojeg je pronađeno oružje. Specijalci su se nakon uhićenja povukli.

Pročitajte i ovo Josipa Krajinović, reporterka Dnevnika Nove TV Podnio ostavku Bivši pomoćnik ministrice ispitan: "Istraga obuhvaća i 3D snimanje naručeno iz ministarstva" Davor Trupković, bivši pomoćnik ministrice u Ministarstvu kulture i medija - 5 milijunske malverzacije Afera postala još veća: Uhićeni bivši pomoćnik ministrice, dekan i profesor

Portal Kosovo Online objavio je snimku policijske akcije ROSU u srijedu.

Marko Đurić, šef Ureda za Kosovo, izjavio je da je jedna od glavnih meta akcije ROSU-a bio zapovjednik operativnog centra Kosovske policijske službe za područje sjevera Željko Bojić.

"Njemu su jedinice ROSU-a upale u stan, izvršile premetačinu, odveli mu sina Vasilija Bojića u nepoznatom smjeru. Uhićen je još jedan radnik KPS sjever - Rade Basara, koji je radio na važnim slučajevima. Sve je to dio scenarija da se Srbi kriminaliziraju, da se povežu s različitim zločinima koji su se dogodili na području Kosova i Metohije, pa i s ubojstvima", kazao je Đurić.

Na odmoru u Crnoj Gori

Portal KosovaPress navodi da se Željko Bojić nalazi na odmoru u Budvi na crnogorskoj obali.

U priopćenju kosovske policije potvrđuje se da je u ranim jutarnjim satima na sjeveru Mitrovice policija provela akciju povezanu s ubojstvom Olivera Ivanovića, piše Blic. "Ova policijska akcija izvedena je na osnovi naloga za pretres koji je izdao Osnovni sud, Posebno odjeljenje, a to je rezultiralo uhićenjem osumnjičenog policajca (RB) uključenog u nalog za pretragu", priopćeno je iz kosovske policije. Dodaje se da je u tijeku potraga za drugim osumnjičenim policajcem.

"Tijekom policijske akcije uhićen je još jedan osumnjičeni, kod kojega je pronađeno oružje. U operaciji su pronađena i zaplijenjena dva oružja i municije", ističe se u priopćenju. Uhićeni su odvedeni u Prištinu, a kako se navodi, operacija se nastavlja u općini Leposavić. Prema informacijama prištinskih medija, policija je uhitila višeg policijskog službenika u policijskoj postaji u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici, kao i još jednu osobu čije ime nije objavljeno.

Obojica uhićenih, prema priopćenju specijalnog tužitelja, osumnjičena su za organizirani kriminal, sudelovanje u prikrivanju dokaza i druge aktivnosti vezane za ubojstvo Olivera Ivanovića. Pored toga, tužitelj je rekao da je akcija izvedena po nalogu Specijalnog tužiteljstva.

Druga akcija specijalaca ove godine

Podsjetimo, ovo je druga velika akcija specijalne policije ROSU ove godine. 28. svibnja u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici oko 6 sati ujutru oglašene su sirene za uzbunu. Tada su specijalci ROSU-a upali na područje svih četiriju srpskih općina na sjeveru Kosova.

Akcija je trajala više od šest sati. Nakon toga srpski predsjednik Aleksandar Vučić naredio je punu borbenu spremnost vojske. Uhićeno je 28 osoba, od kojih 23 Srba, policajaca i civila osumnjičenih za sudjelovanje u organiziranim kriminalnim grupama, zlouporabu službenog položaja, podmićivanje i krijumčarenje robe.

Akcija Kosovske policije nastavljena je 29. i 30. svibnja. Tada su uhićena dvojica policajaca i policajka. Svi su završili u pritvoru. Tijekom policijske akcije ozlijeđeno je više osoba, uglavnom na području Zubina Potoka, a pričinjena je i znatna materijalna šteta na privatnim objektima i automobilima. Teško je povrijeđen i uhićen ruski član UN-ove misije za Kosovo Mihail Krasnoščenko.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene