Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon vojne vježbe

Nestao vojni helikopter na Mediteranu: Najmanje jedna osoba poginula, u tijeku potraga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kanadski vojni helikopter koji je bio raspoređen na bojnom brodu nestao je nakon vojne vježbe NATO-a kod grčke obale, rekao je kanadski premijer Justin Trudeau.

Trudeau je objavio na Twitteru da je trenutačno u tijeku akcija potrage za helikopterom te da će "nove informacije biti dostupne što je prije moguće".

Pročitajte i ovo Kosovska policija Obavještajci objavili Zabrinjavajući izvještaj: "Putinu je potreban novi sukob u Europi i pronašao je idealno mjesto - Balkan" Vladimir Putin scenarij koji nitko ne želi Putin na krilima pobjede: "Svima je jasno da će ovo biti samo jedan korak od trećeg svjetskog rata"

Jedno je tijelo pronađeno, a za pet osoba koje su bile u letjelici se još traga, javlja The Star.

Ranije su dva kanadska dužnosnika potvrdila da su izgubili kontakt s helikopterom prvotno raspoređenim na fregati HMCS Fredericton, koja je dio NATO-ove mornaričke skupine 2 (SNMG2).

"Kontakt je izgubljen s helikopterom dok je sudjelovao u savezničkoj vježbi kod grčke obale", stoji u priopćenju Kanadskih oružanih snaga.

Helikopter nestao iznad Jonskog mora

Grčki su mediji ranije prenijeli kako je helikopter nestao iznad Jonskog mora, između Italije i Grčke, u međunarodnom moru, oko 80 kilometara od grčkog otoka Kefalonija.

HMCS Fredericton napustio je vojnu bazu Halifax s novim helikopterom Cyclone u siječnju te je planirano da bude šest mjeseci raspoređen na Mediteranu i u Crnom moru.

Kanadski helikopter Cyclone, koji je prvi puta raspoređen 2018., uobičajeno prevozi četiri člana posade, ali ponekad i vojno osoblje. Cyclone je, za vojne potrebe, prenamijenjena verzija teretnog helikoptera Sikorsky S-92

Već su se događali incidenti s Cycloneima koji su zamijenili zastarjele helikoptere Sea King u kanadskoj vojsci. U veljači 2019. došlo je do tvrdog slijetanja Cyclonea sa broda HMCS Regina na opskrbni brod Asterix, blizu Havaja. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene