Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Voditelji BBC ostali su šokirani sugovornikom brokerom koji je o svjetskoj krizi progovorio 'bez dlake na jeziku'.


Alessio Rastani kazao je kako brokere na burzama ekonomski kolaps 'i ne zanima toliko'. 'Tri sam godine sanjao kad će doći taj trenutak', kazao je misleći na nesigurnost na svjetskim tržištima.

Vezani članci Slika nije dostupna Grčka opet moli za pomoć, prosvjednici ne popuštaju Slika nije dostupna Borba za eurozonu: Burzovni indeksi snažno narasli

Tržište je gotovo, eurozona će zato sigurno pasti, a posljedice za ljude će biti goleme, proročanski je nadodao, a kad su ga šokirani voditelji upitali koje bi rješenje moglo biti kazao je da trgovce dionicama boljitak u ekonomiji ne zanima niti kako će se riješiti cijela situacija.

'Euro će se srušiti i pad će biti jako snažan. Tržištem trenutno vlada strah i velike investicijske kuće ne padaju na taj veliki plan spašavanja. Za njih je euro gotov i oni sele svoj novac na sigurnija područja kao što su obveznice i američki dolar', kazao je.

'Pripremite se za kolaps jer svijetom ne uravljaju vlade, Goldman Sachs upravlja svijetom i plan spašavanja njih ne zanima. Ja želim pomoći ljudima da zarade dok tržište pada. Prvo što trebaju napraviti je zaštititi svoju imovinu jer predviđam da će u sljedećih 12 mjeseci nestati štednja milijuna ljudi, a to je samo početak. Najveći rizik trenutno je ne reagirati nikako', kazao je.

'Naš posao je iz toga svega zaraditi. Moram nešto priznati, svaku večer idem u krevet i sanjam o još jedno recesiji i još jednom trenutku kao što je ovaj', kazao je.  Voditeljica se potom snašla i odbrusila mu: 'Cijenimo vaše mišljenje, ali ono ne pomaže nama ostalima', kazala je.

No, Rastani se nije dao pomesti već je u daljem monologu usporedio ekonomsku krizu s karcinomom. 'Ako samo čekaš i čekaš i misliš kako će sve nestati samo od sebe, to se neće dogoditi. Rak će rasti i onda će biti prekasno', zaključio je.