Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Broker šokirao javnost

'Euro će propasti, pripremite se za kolaps jer svijetom ne upravljaju vlade'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Voditelji BBC ostali su šokirani sugovornikom brokerom koji je o svjetskoj krizi progovorio 'bez dlake na jeziku'.

Alessio Rastani kazao je kako brokere na burzama ekonomski kolaps 'i ne zanima toliko'. 'Tri sam godine sanjao kad će doći taj trenutak', kazao je misleći na nesigurnost na svjetskim tržištima.

Pročitajte i ovo Kune u optjecaju - 3 Nakon uvođenja eura Znate li koliko je milijardi kuna još uvijek u optjecaju? Doznajte i što u HNB-u misle - gdje je zapravo sav taj silni novac Ilustracija Borba s političkom krizom Jedna europska zemlja odustaje od uvođenja eura u siječnju 2024., ministrica financija: "Nismo ispunili obećanja koja smo dali"

Tržište je gotovo, eurozona će zato sigurno pasti, a posljedice za ljude će biti goleme, proročanski je nadodao, a kad su ga šokirani voditelji upitali koje bi rješenje moglo biti kazao je da trgovce dionicama boljitak u ekonomiji ne zanima niti kako će se riješiti cijela situacija.

'Euro će se srušiti i pad će biti jako snažan. Tržištem trenutno vlada strah i velike investicijske kuće ne padaju na taj veliki plan spašavanja. Za njih je euro gotov i oni sele svoj novac na sigurnija područja kao što su obveznice i američki dolar', kazao je.

'Pripremite se za kolaps jer svijetom ne uravljaju vlade, Goldman Sachs upravlja svijetom i plan spašavanja njih ne zanima. Ja želim pomoći ljudima da zarade dok tržište pada. Prvo što trebaju napraviti je zaštititi svoju imovinu jer predviđam da će u sljedećih 12 mjeseci nestati štednja milijuna ljudi, a to je samo početak. Najveći rizik trenutno je ne reagirati nikako', kazao je.

'Naš posao je iz toga svega zaraditi. Moram nešto priznati, svaku večer idem u krevet i sanjam o još jedno recesiji i još jednom trenutku kao što je ovaj', kazao je.  Voditeljica se potom snašla i odbrusila mu: 'Cijenimo vaše mišljenje, ali ono ne pomaže nama ostalima', kazala je.

No, Rastani se nije dao pomesti već je u daljem monologu usporedio ekonomsku krizu s karcinomom. 'Ako samo čekaš i čekaš i misliš kako će sve nestati samo od sebe, to se neće dogoditi. Rak će rasti i onda će biti prekasno', zaključio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene