Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uoči 18. obljetnice

Ka Srebrenici ispraćeni posmrtni ostaci 409 žrtava genocida

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posmrtni ostaci 409 žrtava genocida počinjenog nad Bošnjacima Srebrenice u srpnju 1995. godine ispraćeni su iz mrtvačnice u mjestu Visoko.

Na putu ka Srebrenici kolona kamiona s posmrtnim ostacima prošla je kroz Sarajevo zaustavivši se na kratko pred zgradom Predsjedništva BiH, pred spomen obilježjem ubijenoj djeci u ratu te pred tržnicom Markale gdje je tijekom rata stradao veliki broj Sarajlija.

Pročitajte i ovo Miljacka Privezani zajedno Užas u Sarajevu: Iz Miljacke izvučena tijela majke i četverogodišnjeg djeteta Slika nije dostupna 8000 ubijenih Tužna obljetnica: "Srebrenički genocid jedan je od najmračnijih trenutaka u svjetskoj povijesti"

>>Maraton Vukovar-Srebrenica u spomen na žrtve genocida

Pred zgradom Predsjedništva BiH počast žrtvama su uz preživjele Srebreničane te građane Sarajeva odali hrvatski i bošnjački član Predsjedništva BiH Željko Komšić i Bakir Izetbegović, predsjednik Federacije BiH Živko Budimir i drugi visoki državni i entitetski dužnosnici. Među njima je po prvi puta stajao i ratni zapovjednik Armije BiH u Srebrenici Naser Orić.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović nije se pojavio kao ni bilo tko od srpskih dužnosnika u tijelima vlasti BiH baš kao što su to izbjegavali i svih proteklih godina.
Posmrtni ostaci koji su proteklih godina pronađeni u nekoj od masovnih grobnica te potom podvrgnuti složenom procesu identifikacije bit će pokopani u memorijalnom kompleksu u Potočarima 11. srpnja na dana kada će biti obilježena 18. obljetnica najvećeg ratnog zločina počinjenog u Europi nakon Drugog svjetskog rata. (HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iP ad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene