Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Juščenko upozorio Timošenko da nastavi pregovore s Gazpromom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko remijerki Juliji Timošenko naložio je da hitno nastavi pregovore s Moskvom nakon što je ruska državna tvrtka Gazprom, zbog nesuglasica oko plaćanja, prepolovila opskrbu Ukrajine plinom.

Gazprom je u ponedjeljak isprva smanjio opskrbu Ukrajine plinom za 25 posto, a u utorak za dodatnih 25 posto, prijeteći daljnjim smanjenjem ukoliko se ne podmire svi dugovi i ako se ne potpiše ugovor za 2008.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski 95 milijardi dolara pomoći Zelenski zahvalio Amerikancima na velikom paketu pomoći, Rusi im poručili: "To će uništiti Ukrajinu" Slika nije dostupna Ukrajina: Pregovori o koalicijskoj vladi

Iz Gazpromove uprave izvijestili su kako Kijev za isporučeni plin duguje 600 milijuna dolara.

Timošenko je u srijedu članovima kabineta kazala kako će Ukrajina izvršiti svoje obveze isporuke ruskog plina Europi i ostati 'pouzdan partner'.

Juščenko je u pismu poslanom u utorak kasno navečer Juliji Timošenko ponovno kritizirao način na koji njezina vlada vodi pregovore te ju je pozvao da što prije obnovi pregovore između ukrajinske državne tvrtke Naftogaz i Gazproma kako bi se omogućilo potpisivanje ugovora za 2008.

Juščenko smatra da su aktivnosti i potezi što ih je u dosadašnjim pregovorima poduzimala vlada na čelu s Timošenko 'neprikladni i loši'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene