Jean-Claude Juncker (Foto: AFP)
Jean-Claude Juncker (Foto: AFP) Foto: Afp

Na kraju svog petogodišnjeg mandata na čelu Europske komisije Jean-Claude Juncker u petak je rekao da ne želi davati nikakve javne savjete svojoj nasljednici Ursuli von der Leyen, nego će joj osobno reći da "pazi na Europu".


Juncker je odgovarajući na pitanje novinara izjavio da ne želi "javno davati savjete svojoj nasljednici" te da poštuje njezinu odluku da će stanovati u sjedištu Europske komisije, u sobi pored svoga ureda.

Rekao je da se ne želi zahvaljivati novinarima jer oni nisu "saveznici političara".

Juncker je, govoreći o svom poslu na čelu Komisije, rekao da je još prije toga vidio knjigu s naslovom "Najteži posao na svijetu".

Slika nije dostupna Na kongresu EPP-a izabrali novo vodstvo: Donald Tusk predsjednik je europskih pučana

Britanski parlament (Foto: AFP) - 2 EU čeka odluku britanskog parlamenta: ''Učinili smo sve što je bilo u našoj moći da se postigne uređen Brexit"

"Mislio sam da se radi o glavnom tajniku UN-a, ali kada sam je prolistao, ispada da je to posao Europske komisije."

Junckeru je postavljeno i pitanje o situaciji na Malti, gdje se najbliži suradnici premijera dovode u vezu s ubojstvom poznate novinarke.

Odgovorio je da ne želi to komentirati jer nema sve informacije, ali da je općenito, što se tiče vladavine prava, "vrlo zabrinut".

Juncker je svoju zadnju konferenciju za novinare završio neobično riječima: "Idem, gladan sam."

Njegov odlazak popraćen je velikim pljeskom novinara koji su se okupili u velikom broju. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju