Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Josef Fritzl je nakon Elisabeth zlostavljao i kćer-unuku?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijski monstrum Josef Fritzl najvjerojatnije je imao još jednu žtrvu. Nakon što se zasitio svoje već sijede i oronule kćeri Elisabeth, Fritzl se, možda 'prebacio' na Kerstin, svoju 19-godišnju kćer-unuku, objavila je policija, koja je zaprimila i prijetnje smrću Fritzlu, ali i njegovu odvjetniku i to iz cijelog svijeta.

Policija nažalost nije u mogućnosti svoje sumnje potvrditi kod Kerstin jer se ona nalazi u dubokoj komi i bori se za život nakon otkazivanja nekoliko organa. Dr. Albert Reiter koji je zadužen za Kerstinin oporavak jučer navečer je objavio kako je ona i dalje u kritičnom stanju, no da je u proteklih nekoliko dana ipak postignut napredak. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Život nakon zlostavljanja Elisabeth Fritzl u 'Selu X' štite i stanovnici Slika nije dostupna Umire dijete monstruma Josefa Fritzla. Djevojci otkazuju organi!

Neki mediji prenose i kako je Fritzl svoju obitelj ostavio u ogromnim dugovima. Spominje se iznos od 1,9 milijuna eura. Navodno je htio postati tajkun, no ulaganja su mu propala. Navodno samo jednoj austrijskoj banci duguje gotovo 900.000 eura. 

Policija je pak objavila kako su Elisabeth i njezina djeca bili zatočeni u tamnici u koju se moglo doći samo kroz čak 8 zaključanih vrata. Prva, na kojima je bila i elektronska brava od koje je šifru znao jedino Fritzl, bila su napravljena od betona i čelika i težila su zapanjujućih pola tone. 

Nakon njih, slijedilo je još 7 vrata sa zasunima koja su vodila kroz pravi labirint raznih skladišta i ostava prije nego se moglo doći do tamnice koja je mračnu tajnu skrivala pune 24 godine. Policija je u vrtu pronašla i drugi ulaz u podrum. Bio je dobro skriven, a Fritzl ga vjerojatno nikada nije ni koristio. Policija pretpostavlja i da bi se u podrumu moglo nalaziti još prostorija za koje se dosad nije znalo, a koje će naknadno istražiti kako bi otkrili kako je Josef opskrbljivao zatočenu obitelj.

Policija vjeruje kako je Fritzl počeo raditi na podzemnoj tamnici 1978. kada je Elisabeth imala samo 12 godina, godinu dana nakon što ju je počeo seksualno zlostavljati. U kolovozu 1984. ju je drogirao i zaključao u podrum gdje je provela iduće 24 godine.

Tijekom svih tih godina, Fritzl je glumio brižnog i dobrog oca. Elisabethine starije sestre imale su sve što su mogle poželjeti. The Daily Mail je objavio fotografije tada mladih djevojaka koje uživaju na odmoru ni ne sluteći što se za to vrijeme događa njihovu domu. Naime, sredinom 70-ih, tj. nekoliko godina prije nego je Fritzl zatočio Elisabeth, njihova je majka Rosemarie na odmor u Italiju povela tinejdžerice Rosemarie i Ulrike. 

Dok su njih tri na Mediteranu uživale u suncu i moru, Elisabeth, koja je tada imala oko 10 godina, ostala je kod kuće s ocem. Na fotografijama koje su dospjele u javnost njezine sestre uživaju u aktivnostima normalnim za tinejdžere, poput shoppinga i kupanja, i u potpunom su kontrastu s onim što se događalo njihovoj mlađoj sestri. Elisabeth je osim Rosemarie i Ulrike imala još dvije sestre, Gabriele i Doris, te dvojicu braće - Josefa Juniora i Haralda. Nije poznato gdje su oni bili za to vrijeme.

Neimenovani prijatelj, koji je s Rosemarie i njezinim kćerima i bio na tom ljetovanju, a koji je i ustupio fotografije policiji i novinarima, kazao je kako Elisabeth nije bilo dozvoljeno ići na odmor. 

"Jednostavno više ne mogu gledati te fotografije. Dok smo mi tamo uživali, on je kod kuće tko zna što sve radio Elisabeth", rekao je taj čovjek koji je želio ostati anoniman. 

Drugi dugogodišnji obiteljski prijatelj, Paul Hoera, za njemački je Bild izjavio: "Moje troje djece se uvijek igralo s njegovim kćerima. No, sjećam se da je Elisabeth uvijek bila nekako povučena i sramežljiva. Uvijek sam imao dojam da ju Josef i nije osobito volio jer je nije tretirao kao ostalu djecu. Puno češće ju je tukao. Dobila bi pljusku za svaku sitnicu. Kada sam čuo da je nestala, rekao mi je da se pridružila nekoj sekti. Mučno mi je svaki put kada se sjetim da je bila u toj tamnici dok smo mi bezbrižno sjedili u vrtu i zbijali šale", rekao je Hoera. 

Policija u petak ponovno namjerava ispitati Fritzla, iako je on odlučio kako s njima više neće pričati. No, oni vjeruju da je 'austrijski monstrum' od ranih 60-ih seksualno napao i zlostavljao više žena. 

"Pretpostavljamo da je napadao nekoliko puta prije te 1984. kada se njegov interes usmjerio na kćer", rekao je detektiv Franz Polzer.

U međuvremenu, Fritzl i njego odvjetnik Rudolf Mayer obasuti su prijetnjama smrću iz cijeloga svijeta. 

"Prijetnje stižu između ostaloga iz Nizozemske i Velike Britanije te iz svih obrazovnih slojeva", izjavio je Mayer.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene