Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Još jedno urušavanje zidova dogodilo se jučer u Pompejima.


Već je i prošlog mjeseca došlo do urušavanja zidova u tom 2000 godina starom arheološkom nalazištu. Njegovo propadanje postaje sve neugodnije za vladu premijera Silvija Berlusconija.

>> VIDEO: Kuća gladijatora u Pompejima se urušila do temelja

Vezani članci Slika nije dostupna Obitelj Silvija Berlusconija uplovila u Zadar u luksuznoj jahti Slika nije dostupna Ljevica u vodstvu: Berlusconija iznenadili rezultati izbora

Arheološki nadzorni odjel Pompeja izjavio je kako je ovaj put došlo do urušavanja zida visine dva i dužine tri metra duž ulice Via Stubiana. Pao je i mali dio pokrajnje sobe 'Malog lupanara' koja nije bila otvorena za javnost, a do oba urušavanja je najvjerojatnije došlo zbog obilnih kiša posljednjih dana. Arheolozi, komentatori i oporbeni političari optužuju Berslusconijevu vladu za nemar i loše upravljanje Pompejima. Riječ je o nalazištu koje je UNESCO uvrstio na listu svjetske baštine, a već duže vrijeme je ugroženo zbog lošeg održavanja i nedostatka financijskih sredstava.

Sandro Bondi, talijanski ministar kulture zbog ovog pitanja suočava se s glasovanje o nepovjerenju. Svaku krivnju je odbacio rekavši kako je do urušavanja došlo 16 puta u razdoblju od 2003. do veljače 2010. godine tako da nije riječ o nečemu što se događa samo kada je desni centar na vlasti.

Tim stručnjaka koje šalje UNESCO posjetit će ovo arheološko nalazište u blizini Napulja kako bi se istražilo njegovo stanje. (Hina)