Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strance smije ubijati jedino on

Jedini svjedok smaknuća: Vidio sam kako Jihadi John odrubljuje glavu taocu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši prevoditelj bio je zadužen za smirivanje taoca - govorio bi im da će sve biti u redu i da neće biti ubijeni.

Bivši pripadni Islamske države, s kojim je u Turskoj razgovarao Sky News, tvrdi kako je bio prisutan kada je Jihadi John ubio japanskog taoca, novinara Kenjia Gota. On je jedni svjedok koji je do sada priznao da je uživo vidio brutalnog krvnika kako ubija.

Bivši prevoditelj, kojeg su nazvali Saleh, kazao je da se iza maske Jihadi Johna uistinu krije Mohammed Emwazi, 26-godišnjak iz Londona, koji je u Islamskoj državi zadužen isključivo za ubijanje zapadnjačkih taoca. Ukupno mu se pripisuje sedam smaknuća odrubljivanjem glava.

'Vidio sam kako ubija Kenjia Gota, malo izdaleka. Nakon što ga je ubio, došle su tri osobe koje su tijelo prenijele u auto. Nakon toga, John je otišao svojim putem. On je šef, on ne prima naredbe već govori drugima što da rade. Stalno je ponavljao - brže, brže, završimo s tim', ispričao je Saleh.

Kaže kako Jihadi John uživa ugled među grupom jer je voljan ubijati zapadnjake.
'Možda zato jer ih ubija nožem. Ne razumijem zašto je tako jak. Ubojica kojeg svi poštuju. Sirijske zarobljenike može ubiti bilo tko, ali strance samo - John.'

Pročitajte i ovo Napad u Damasku jedna ozlijeđena U napadu Izraela oštećeno iransko veleposlanstvo, izvori tvrde: "Eliminiran je zapovjednik Iranske revolucionarne garde" Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih

ISIS s naftnog polja oteo Dalibora Savičića (39)

Saleh tvrdi da su taoce, prije nego što su stvarno ubijeni, zastrašivali lažnim egzekucijama. Zbog toga su taoci bili mirni na snimkama smaknuća.

'Kazao bih im da neće biti problema, da se ne brinu, da ih nećemo ubiti, da samo želimo da nas njihove vlade prestanu napadati. Ovdje ste samo posjetitelji', rekao bi Saleh koji je bio zadužen da zarobljenike uvjerava kako će sve biti dobro. On je na kraju pobjegao od Islamske države u Siriju.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene