Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oteto devet stranaca

ISIS s naftnog polja oteo Dalibora Savičića (39)

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijanca srpskog podrijetla oteli su pripadnici islamske države, zajedno sa skupinom radnika na naftnom polju u Libiji.

U napadu na naftno polje ubijeno je 11 pripadnika osiguranja, a skupina od devet stranaca je oteta. Među njima je i, javlja B92, Dalibor Savičić iz Linza, državljanin Austrije srpskog podrijetla.

Pročitajte i ovo Preplašena djevojčica U garažama i stanovima Strava u Austriji: 17 maloljetnika mjesecima seksualno zlostavljalo djevojčicu (12) Austrijska policija Po uzoru na Boston Austrijske vlasti spriječile još jedan teroristički napad, otkriveno tko stoji iza njega

Informaciju je potvrdilo Ministarstvo vanjskih poslova Austrije. 'Imamo sigurne informacije da je skupina stranaca, koja se nalazila na naftnom polju al-Gani, kada su ga 6. ožujka napali teroristi Islamske države, u rukama terorista', navodi se u priopćenju.

Nije poznato gdje se oteti nalaze, a nitko nije zatražio ni otkupnine.

Prema procjeni austrijskog ministarstva, u Libiji se trenutno nalazi 20 do 30 Austrijanaca, koji rade na naftnim poljima i u tvrtkama koje se bave osiguranjem.

Živi u strahu nakon što je prevarila jednog od čelnih ljudi ISIS-a 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene