Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do ljeta mijenja Ustav?

Je li Janukovič pristao na prijevremene izbore?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljski premijer Donald Tusk rekao je u četvrtak da su ministri Europske unije dobili pristanak ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča za raspisivanje prijevremenih predsjedničkih i parlamentarnih izbora 2014.

"Dogovoreno je s Janukovičem da je spreman organizirati predsjedničke i parlamentarne izbore, sastaviti vladu nacionalnog jedinstva u idućih deset dana i do ljeta promijeniti ustav", rekao je Donald Tusk novinarima. "No iz iskustva znamo da se obećanja koja daje ukrajinska administracija rijetko ispunjavaju", dodao je Tusk ne skrivajući svoju sumnjičavost.

Pročitajte i ovo Poljski ministar pravosuđa Adam Bodnar Godinama sporila s Bruxellesom Poljska će promijeniti postupak imenovanja sudaca koji je donijela prošla vlada Mariusz Kaminski Stranka Pravo i pravda Bivši poljski ministar započeo štrajk glađu u zatvoru: "Politički sam zatvorenik"

Služba za odnose s javnošću predsjednika Janukoviča još uvijek nije potvrdila informaciju koja se odnosi na tvrdnju poljskog premijera kako će ukrajinski predsjednik raspisati prijevremene izbore.

'Nisam bio prisutan na sastanku ministara. Ne znam o čemu su raspravljali', izjavio je predsjednikov glasnogovornik Andrey Lysenko za RIA Novosti.

Najkrvaviji dan na ulicama Kijeva: I dalje raste broj poginulih! Je li Janukovič pristao na prijevremene izbore?

Poljski, njemački i francuski ministri vanjskih poslova - Radoslaw Sikorski, Frank-Walter Steinmeier i Laurent Fabius, koji su u četvrtak hitno poslani u Kijev, gdje je u tri dana sukoba prosvjednika i redarstvenih snaga poginulo stotinjak ljudi, više sati su razgovarali s predsjednikom Viktorom Janukovičem i s oporbenim čelnicima.

Reuters prenosi da je Fabius kazao da nije bilo nikakve konačne odluke o smjernicama za rješavanje ukrajinske krize i da će se on i dvojica eruopskih kolega u četvrtak navečer opet sastati s ukrajinskim predsjednikom Janukovičem. "Sada ćemo otići predsjedniku", rekao je Fabius novinarima u Kijevu.

Službeni broj mrtvih u sukobima ukrajinskih prosvjednika i specijalne policije u Kijevu od utorka se popeo na 67, priopćila je u četvrtak zdravstvena služba u ukrajinskoj prijestolnici navodeći da je u četvrtak od 6 sati poginulo 39 ljudi.

Europski ministri vanjskih poslova dogovorili su se oko uvođenja sankcija, uključujući zabranu izdavanja viza i zamrzavanje imovine odgovornima za nasilje u Ukrajini. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene