Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sumnju da su dokumenti bili prazni, po pisanju Independenta, potvrđuje i činjenica da novinarima nije bilo dopušteno pogledati papire.


Dokumenti koje je na konferenciji za novinare, prvoj nakon izborne pobjede, novoizabrani predsjednik SAD-a Donald Trump predstavio kao središnji dio presice najvjerojatnije su bili samo prazni listovi, piše britanski Independent.

Vezani članci Donald Trump Trump objavio da prekida odnos s WHO-om i poručio im da su kineska marioneta Neredi u SAD-u - 3 Neredi na ulicama Minneapolisa zbog rasizma, Trump zaprijetio prosvjednicima: "Kad počne pljačka, počne pucnjava"

Trump je za dokumente, koji su bili naslagani u gomili fascikala pokraj njega, ustvrdio kako predstavljaju dokaz da se priprema predati svoje poslovno carstvo sinovima, što su potvrdili i njegovi odvjetnici. Naveli su i da to želi učiniti ne bi li izbjegao sukob interesa kada stupi na dužnost predsjednika.

Sumnju da su dokumenti bili prazni, po pisanju Independenta, potvrđuje i činjenica da novinarima nije bilo dopušteno pogledati papire. Nadalje, na marginama listova papira koje je bilo moguće vidjeti nije bilo ni rednih brojeva stranica, kao ni zabilješki koje odvjetnici običavaju upisivati na tim mjestima.