Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izrael je jutros počeo dopremati plin u pojas Gaze, sukladno odluci donesenoj dan ranije da se djelomice ukine blokada palestinskog područja, kako su izvijestili očevici.


Prvi kamion s pošiljkom plina prošao je preko graničnog prijelaza Nahal Oz, između Izraela i pojasa Gaze, rekli su očevici.

Vezani članci Raketiranje u Gazi i Izraelu ne prestaje VIDEO Sukobi i dalje bjesne: Izrael gađao dom čelnika Hamasa, odmah stigao žestok odgovor Petomjesečna beba spašena ispod ruševina u Gazi - 2 Čudo u Gazi: Iz ruševina spašen petomjesečni dječak, pronađen je pored majčina beživotnog tijela...

Izrael je jučer odobrio isporuku goriva u pojas Gaze, četvrtog dana stroge blokade koja je prijetila humanitarnom krizom na
tom području koje nadzire islamistički pokret Hamas.

Na zahtjev veleposlanika arapskih zemalja Vijeće sigurnosti UN-a jučer je odlučilo da će danas održati izvanrednu sjednicu zbog pogoršanja stanja u pojasu Gaze.

Nakon četverodnevne blokade koju je Izrael uveo nakon učestalog raketiranja iz pojasa Gaze, jučer je izraelski ministar obrane Ehud Barak "odlučio ponovo omogućiti opskrbu pojasa Gaze gorivom kako bi mogla raditi tamošnja centrala", kako je rekao glasnogovornik ministarstva Moshe Ronen, dodajući da je ukinuta i blokada za dopremu lijekova.