Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Izrael oslobodio 429 palestinskih zatvorenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael je oslobodio 429 palestinskih zatvorenika u znak potpore umjerenom palestinskom predsjedniku Mahmudu Abasu u njegovoj borbi s ekstremistima Hamasa.

Devet blindiranih autobusa prevezlo je 410 zatvorenika iz zatvora Ketzot u pustinji Negev na jugu zemlje do kontrolne točke kod Ramallaha na Zapadnoj obali.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

Tamo su prebačeni u autobuse koji su ih prevezli na teritorij pod palestinskom kontrolom, gdje su ih dočekali članovi obitelji i stotine oduševljenih građana.

Još 19 zatvorenika pušteno je u pojas Gaze, kroz granični prijelaz s Izraelom Erez.

Na kontrolnoj točki Beitunya na Zapadnoj obali oduševljeni Palestinci mahali su zastavama i nosili slike Jasera Arafata, pokojnog palestinskog vođe i utemeljitelja Fataha kojem pripada većina puštenih zarobljenika.

Militanti iz radikalnog islamističkog pokreta Hamas, s kojim se Abas bori za prevlast, nisu bili obuhvaćeni puštanjem na slobodu.

Bila je to gesta dobre volje prema Abasu koju je Izrael objavio prije prošlotjedne bliskoistočne mirovne konferencije u američkom Annapolisu. Abas je zatražio od Izraela da oslobodi oko 2.000 zatočenih militanata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene