Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši vozač autobusa i nasljednik Huga Chaveza Nicolas Maduro tijesno je pobijedio na predsjedničkim izborima u Venezueli oporbenog kandidata Henriquea Caprilesa, guvernera savezne državeMirande, objavilo je izborno povjerenstvo.


Madurove pristaše, 'chavisti', proslavili su pobjedu vatrometom, dok su pristaše oporbe izašle na ulice prosvjedujući zbog navodne izborne prevare pošto je povjerenstvo objavilo da je Maduro osvojio 50,66 posto glasova prema 49,07 posto glasova za Caprilesa.

>>'One koji neće glasovati za mene stići će kletva Macarapane'

Vezani članci Venezuela (Dnevnik.hr) Hrvat u Caracasu za Dnevnik Nove TV: "Narod baca kamenje, vojska bombe, čuje se pucnjava mitraljeza" Slika nije dostupna ''Majka svih prosvjeda" - Kaos, suzavac i sukobi s policijom

Povjerenstvo je objavilo da je prebrojano 99 posto glasačkih listića, te da se rezultat ne može promijeniti. Maduro je pobijedio Caprilesa za gotovo 235 tisuća glasova, na 19 milijuna birača s pravom glasa,objavilo je izborno povjerenstvo. Capriles je odbio priznati poraz, te je zatražio ponovno prebrojavanje glasova. 'Nećemo priznati rezultate glasovanja dok se svaki glasački listić ponovno ne prebroji, jedan po jedan', rekao je Capriles na konferenciji za tisak nakon objave izbornog povjerenstva.(HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook