Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimljen dokumentarac

Zadavio djevojčicu (7): Pronašli ubojicu nakon više od 50 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bio je prvi utorak u prosincu 1957. kada je malena Maria Ridulph nestala nakon što ju je povezao stranac. Više od pola stoljeća kasnije pravda je ipak zadovoljena.

Nestanak sedmogodišnje djevojčice iz malog grada u Illinoisa šokirao je Ameriku. Nestala je bez traga u najsigurnijem dijelu SAD-a.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka osmi dan potrage Oglasila se policija o snimci iz Beča na kojoj je djevojčica koja nalikuje Danki Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji

Nekoliko mjeseci potrage rezultirao je pronalaskom njezina beživotnog tijela na polju. Bilo je gore nego je itko očekivao: zadavljena je žicom i izbodena, piše Daily Mail.

Obitelj se nadala da će ubojica biti brzo doveden pred lice pravde, ali za to su morali čekati 55 godina. 2012. godine majka Marijog ubojice tijekom ispovijedi na smrtnoj postelji otkrila je dugo čuvanu tajnu.

Prema ovoj priči snimljen je dokumentarac 'Otisci u snijegu', koji se temelji na istoimenoj knjizi Charlesa Lachmana i bit će prikazan sljedeći tjedan na Lifetime Movie Network.

U njemu su opisani događaji koji su se dogodili u gradiću Sycamore, u američkoj saveznoj državi Illinois, u kojem živi svega 7.000 stanovnika.

Ubio i raskomadao oca, a dijelove tijela koristio kao stalak za televizor

'Ljudi koji su živjeli u Illinoisu 1957. godine sjećaju se noći kada je Maria oteta, kao što se mi sjećamo gdje smo bili 11. rujna 2001., ili starija generacija ubojstva Kennedyja', rekao je Lachman.

Ovo je ubojstvo na vidjelo iznijelo i mnoge tajne gradića koji je davao sliku savršenosti. 'Sycamore je bio savršeni mali grad - odlično mjesto na kojem možete odrasti i odgojiti obitelj. Ali tu su bile i sve te tajne', kaže Lachman.

Maria je bila školarka kada je nestala na križanju dvije ulice usred grada, u noći 3. prosinca 1957. godine. Upravo se povezla s muškarcem koji joj se predstavio kao 'Johnny' te je nestala. Njezini roditelji, majka Frances i otac Michael obraćali su se javnosti putem televizije, moleći da se vrati kući. Ali u travnju sljedeće godine otkriveno je njezino tijelo, 200 kilometara od mjesta nestanka, sakriveno među drvećem. Odmah je započela istraga o ubojstvu.
Tada 17-godišnjem McCulloughu roditelji su dali alibi, kazavši da je u vrijeme nestanka djevojčice on bio u 80 kilometara udaljenom Rockfordu

Ujedno je prošao FBI poligraf i rekao agentima da je putovao u Chicago na liječnički pregled kako bi se pridružio Air Forceu.
Istraga je obuhvatili 100 osoba koje se sumnjičilo, ali nitko nije bio uhićen i nitko nije priveden pravdi.

1994. McCulloughova majka Eileen Tessier je umrla, ali prije toga rekla je svojim kćerima da je lagala kada je 36 godina prije toga sinu dala alibi.

14 godina nakon toga, 2008. godine policija je ponovno otvorila slučaj na zahtjev McCulloughine polusestre Janet Tessier.

Kada je uhićen u Seattleu radio je kao zaštitar i promijenio je ime. 2012. godine, Marijino je tijelo ekshumirano i počelo je suđenje koje se temeljilo na svjedoku koji se pokušao sjetiti događaja od prije pola stoljeća.

Glavna svjedokinja bila je Kathy Chapman (63), Marijina prijateljica koja je s njom bila nekoliko trenutaka prije nestanka. Njoj je na sudu pokazana fotografija McCullougha te ga je identificirala kao 'Johnnyja'.

Nakon što je Jack McCullough, sada 74-godišnjak, odbio dati izjavu, proglašen je krivim. Marijini roditelji nisu doživjeli presudu jer su umrli tijekom 1990-ih. Ali njezin brat Charles Ridulph rekao je kako je zadovoljan ishodom suđenja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene