Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naša reporterka Ivana Petrović iz Londona:

Stanje u Londonu nakon brutalnog ubojstva vojnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Petrović u Londonu prati razvoj događaja nakon brutalnog ubojstva britanskog vojnika na ulici.

Britanski premijer David Cameron odmah po primitku vijesti o ubojstvu vojnika u Woolwichu prekinuo je službeni posjet Parizu i vratio se u London gdje održava sastanke s kabinetom, a uskoro se očekuje i njegovo službeno obraćanje u vezi ovog ubojstva.

Pročitajte i ovo Uočena dva konja u središnjem Londonu uplašili su se VIDEO Nesvakidašnja potjera: Središtem Londona dva sata trčalo pet konja, petero ljudi je ozlijeđeno Hitna pomoć Jedna osoba privedena Strava u Slavoniji: U centru grada pronađeno tijelo, sumnja se na ubojstvo

Britanci su inače vrlo oprezni što se tiče korištenja izraza 'terorizam' posebice nakon napada 7. srpnja 2005. godine, no ovaj zločin okarakteriziran je upravo kao teroristički čin.

Inače, hrvatski predsjednik Ivo Josipović u trodnevnom je posjetu Londonu, no njegov sastanak s britanskim premijerom odgođen je za kasnije poslijepodne. Nije poznato hoće li dva državnika razgovarati o ovoj situaciji, budući da je i Hrvatska nakon napada 11. rujna članica međunarodne antiterorističke koalicije.

>> Brutalno ubojstvo vojnika nasred ulice u Londonu!

U samom centru Londona ne osjeća se utjecaj zločina koji se dogodio na ulici istočnog predgrađa grada niti se na ulicama mogu zamijetiti pojačane mjere sigurnosti. Jedino što se može zamijetiti jest možda malo veći nadzor na postajama podzemne željeznice.

Jedan od napadača na britanskog vojnika u  identificiran je kao 28-godišnji preobraćenik na islam Michael Adebolajo, piše BBC.

Dodajmo još i kako je londonska policija potvrdila da se doista radi o vojniku u službi te da se njegov identitet zna, te je o svemu obaviještena i njegova obitelj. Policija je potvrdila i kako u vezi s ovim ubojstvom trenutno pretražuju i jedan posjed u Lincolnshireu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene