Silvio Berlusconi (Foto: AFP)
Silvio Berlusconi (Foto: AFP) Foto: Afp

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi, kojem je u kolovozu 2013. određena zabrana obavljanja javne dužnosti zbog utaje poreza, može se ponovo kandidirati na izborima nakon odluke suda u Milanu da ga "rehabilitira", piše u subotu dnevni list Il Corriere della Sera.


Sud u Milanu je odlučio" rehabilitirati" Silvija Berlusconija, čime se brišu sve presude za utaje poreza iz 2013., piše Il Corriere della Sera, a informaciju su prenijeli svi talijanski mediji.

Vezani članci Joe Biden i Vladimir Putin Biden optužio Rusiju da želi utjecati na američke izbore 2022., oštro napao i samog Putina: "On ima nuklearno oružje, izvore nafte i ništa više" Slika nije dostupna VIDEO Oluje poharale sjever Italije: Aktiviralo se klizište kod jezera Como, 50 ljudi ostalo izolirano

U subotu nije bilo moguće kontaktirati milanski sud.

Do sada je na snazi bila zabrana 81-godišnjem milijarderu da se kandidira na izborima do 2019., dodao je taj list koji precizira da je odluka donesena u petak, mjesec dana ranije od predviđenog.

U Italiji traju pregovori o sastavljanju nove vlade između Lige i Pokreta 5 zvijezda (M5S), dva mjeseca nakon parlamentarnih izbora 4. ožujka.

Odluka je odnesena dva dana nakon što je medijski magnat pristao dati zeleno svjetlo sporazumu između Lige (krajnja desnica) i Pokreta 5 zvijezda, koja uvjetuje sporazum Berlusconijevm povlačenjem.

Desno orijentirana koalicija koju tvore Berlusconijeva Forza Italia i Liga pobijedila je na izborima s 37 posto glasova, ispred M5S (32 posto), a niti jedna stranka nije sama dobila većinu u parlamentu.

Zbog presude Berlusconi nije mogao biti kandidat svoje stranke, što mu je sada omogućeno u slučaju novih izbora. (Hina)