Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Talijanski "ćaća se vraća"

Talijanski sud "rehabilitirao" Berlusconija, ponovo može kandidirati na izborima

Silvio Berlusconi (Foto: AFP)
Silvio Berlusconi (Foto: AFP) Foto: Afp
Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi, kojem je u kolovozu 2013. određena zabrana obavljanja javne dužnosti zbog utaje poreza, može se ponovo kandidirati na izborima nakon odluke suda u Milanu da ga "rehabilitira", piše u subotu dnevni list Il Corriere della Sera.

Sud u Milanu je odlučio" rehabilitirati" Silvija Berlusconija, čime se brišu sve presude za utaje poreza iz 2013., piše Il Corriere della Sera, a informaciju su prenijeli svi talijanski mediji.

Pročitajte i ovo Talijanska policija Nakon napada u Rusiji I naši susjedi na oprezu: Još jedna europska zemlja podigla razinu opasnosti od terorizma Donald Trump širio lažne tvrdnje Još jedna država zabranila Trumpu kandidaturu na američkim predsjedničkim izborima

U subotu nije bilo moguće kontaktirati milanski sud.

Do sada je na snazi bila zabrana 81-godišnjem milijarderu da se kandidira na izborima do 2019., dodao je taj list koji precizira da je odluka donesena u petak, mjesec dana ranije od predviđenog.

U Italiji traju pregovori o sastavljanju nove vlade između Lige i Pokreta 5 zvijezda (M5S), dva mjeseca nakon parlamentarnih izbora 4. ožujka.

Odluka je odnesena dva dana nakon što je medijski magnat pristao dati zeleno svjetlo sporazumu između Lige (krajnja desnica) i Pokreta 5 zvijezda, koja uvjetuje sporazum Berlusconijevm povlačenjem.

Desno orijentirana koalicija koju tvore Berlusconijeva Forza Italia i Liga pobijedila je na izborima s 37 posto glasova, ispred M5S (32 posto), a niti jedna stranka nije sama dobila većinu u parlamentu.

Zbog presude Berlusconi nije mogao biti kandidat svoje stranke, što mu je sada omogućeno u slučaju novih izbora. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene