Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvorene su

U povijesnim katakombama krila se masna jezera neugodna mirisa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Italiji je otkriveno ilegalno odlagalište otpada u rimskim katakombama. Utvrđuje se ima li onečišćenja okoliša.

Talijanska je policija u ponedjeljak otkrila ilegalno odlagalište otpada u rimskim katakombama i zatvorila je pristup tom području dok se ne utvrdi ima li onečišćenja okoliša.

Pročitajte i ovo Požar u tvrtki Ekohold u Brckovljanima - 1 Vatra u Brckovljanima FOTO Požar kod Dugog Sela stavljen pod kontrolu: Širio se nesnosan smrad, vatrogasci pozvali pomoć kolega Vozilo talijanske policije Velika racija Talijanska policija uhitila 55 mafijaša: Pogledajte na što su iskoristili ilegalno zarađen novac

Podzemni tuneli i prostori koji su od drugog stoljeća prije naše ere korišteni kao groblja godinama su punjeni štetnim otpadom stvarajući podzemno masno jezero neugodna mirisa, prenose talijanski mediji.

Gradska uprava potvrdila je da je policija blokirala dio katakombi koje se nalaze duž Vije Appije, očuvanog primjera antičke gradnje ulica tehnikom polaganja glatkog kamena na šljunak.

U Italiji se nalaze najveća europska odlagališta otpada i Europski sud pravde izrekao joj je milijunske kazne zbog toga što ih nije uklonila.

Industrija upravljanja otpadom plodno je tlo za organizirani kriminal na siromašnijem jugu Italije posebno sjeverno od Napulja gdje se otpad odbacuje i spaljuje te truje okoliš. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene