Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Panika u Kini

Istražuje se 37.000 državnih dužnosnika zbog KORUPCIJE

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina je provela istragu protiv 37.000 državnih dužnosnika osumnjičenih za korupciju u više od 27.000 afera, između siječnja i studenoga 2013.

Od 27.236 predmeta, 12.824 su donijeli 'gubitke za stanovništvo' od 670 milijuna eura, precizira agencija Xinhua pozivajući se na priopćenje Vrhovnog suda koje u nedjelju nije bilo dostupno.

Pročitajte i ovo Pedro Sanchez sa suprugom sumnjiče ju za korupciju Španjolski premijer povlači se s javnih dužnosti nakon što je otvorena istraga protiv njegove supruge Policija istražuje smrt Ukrajinca Nova saznanja Policija o mrtvom Ukrajincu u Slavonskom Brodu: Privedene još tri osobe

Vrhovni tužitelj Cao Jianming je u izvještaju parlamentu prošle godine naveo da su o 200.000 osumnjičenih vođene istrage zbog korupcije od siječnja 2008. do kolovoza 2013. Ukupno je osuđena 148.931 osoba, ili 99,9 posto onih koji su odgovarali na optužbe za mito i razne zloporabe.
U Kini je pravosudni sustav pod strogom kontrolom Kineske komunističke partije, posebice u aferama korupcije, a suci se ne odvažuju osporavati optužnice koje je sastavila jedina stranka.

VIDEO Kao u filmu: Helikopterima i čamcima zaplijenili 3 TONE droge

Nova komunistička uprava je obećala da će biti neumoljiva u borbi protiv korupcije koja izjeda državu i komunističku partiju i pokrenula je kampanju koja zahvaća i najviše sfere vlasti, dok analitičari procjenjuju da se ta operacija odvija netransparentno i nije vođena moralnim vrijednostima koliko borbom struja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene