Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Istražitelji UN-a počeli istragu o zbivanjima 17. ožujka na sjeveru Mitrovice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tim istražitelja UN-a, koji ima zadatak rasvijetliti događaje od 17. ožujka na sjeveru Mitrovice, stigao je u taj grad, gdje će razgovarati sa srpskim građanima i njihovim čelnicima o okolnostima koje su dovele do nasilja u kojem je ubijen jedan ukrajinski policajac i ranjeno stotinjak međunarodnih policajaca i pripadnika KFOR-a.

Istražitelji su odmah po dolasku razgovarali s predsjednikom srpskih zajednica općina i naselja na Kosovu Markom Jakićem, a tijekom dana trebaju se susresti i s čelnicima Srpskog nacionalnog vijeća sjevernog Kosova, Milanom Ivanovićem i Nebojšom Jovićem.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu Pogreb žrtve nasilja na Zapadnoj obali Na Zapadnoj obali Izraelski doseljenici u valu nasilja ubili dvojicu mladih Palestinaca

Tim UN-a istragu je započeo u ponedjeljak u Prištini, a za 5. svibnja najavljen je njihov dolazak u Beograd. Kako se doznaje, rezultati istrage neće biti priopćeni ni u Prištini, a niti u Beogradu, već u sjedištu UN-a.

Pripadnici UNMIK policije su 17. ožujka, uz pomoć pripadnika KFOR-a, oslobodili zgradu općinskog i okružnog suda, koju su tri dana ranije nasilno zaposjeli lokalni Srbi, kako bi sud, koji je do tada radio pod jurisdikcijom UNMIK-a, vratili pod jurisdikciju Beograda. Tijekom policijske intervencije, lokalni Srbi su napali međunarodne snage i eksplozivom te je tom prilikom poginuo ukrajinski policajac iz sastava UNMIK-a, a ranjeno stotinjak policajaca i pripadnika KFOR-a kao i desetak lokalnih srpskih prosvjednika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene