Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kopali vodovod kad ono...

Ispod New Yorka pronađena grobnica stara 200 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grobnice za koje su arheolozi znali da postoje, ali nisu bili sigurni gdje se nalaze, otkrivene su tijekom iskopavanja za vodovodne cijevi u New Yorku.

Dok su iskopavali mjesta na koje će staviti nove vodovodne cijevi ispod parka Washington u New Yorku, radnici su nabasali na grobnice stare dvjesto godina, piše Guardian.

Pročitajte i ovo Groblje Ostali šokirani Skandal u Sisku! U obiteljskoj grobnici godinama bila pokopana nepoznata žena: ''On mi je bahato odgovorio'' Slika nije dostupna Ostaci u vapnencu Pronalazak u Amfipolu: Smrtnik kojeg je društvo za života obožavalo

Radnici su odmah pozvali arheologe koji su otvorili komoru koja se nalazila metar ispod zemlje, odnosno ispod pločnika na istočnoj strani parka Washington.

Arheolozi su znali za postojanje jedne komore negdje ispod New Yorka, ali nisu znali gdje se ona točno nalazi. 'Međutim, drugu komoru grobnice nismo očekivali', rekla je arheologinja Alyssa Loorya.

TUTANKAMONOVA GROBNICA Tajni prolaz otkriva najveći egipatski misterij

U prvoj se komori nalazi 20 drvenih lijesova, a pojedini čak na sebi imaju pločice s imenima i datumima pa je tvrđivanje detalja o preminulima lakše. Druga komora odvojena je vratima te će se zbog politike grade da se grobnice ne diraju i da se ostaci ostave na mjestu na kojem jesu, sadržaj druge komore ispitivati posebnim instrumentima.

Ljudski ostaci i grobovi periodično se pronalaze u okolici New Yorka, a procjenjuje se da se pod gradom nalaze tisuće grobova.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene