Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Obučeni su u uporištima Islamske države, a sada su raštrkani po Europi.


Prema pisanju AP-a, Islamska država obučavala je najmanje 400 svojih boraca za direktne napade na ključne mete u europskim zemljama. Obuka se održavala u uporištima Islamske države u Siriji i Iraku, a postoje indicije da se kampovi za obuku nalaze i u zemljama bivšeg sovjetskog bloka.

Vezani članci Egipat (Foto: AFP) Ubijeno 40 militanata: "Planirali su napade na turiste, kršćanska sveta mjesta i snage sigurnosti" Islamska država opet prijeti u novoj video snimci (Screenshot YouTube) Islamska država opet prijeti: "Hakirali smo američku vojsku i State Department i poslali ubojice u njihove domove"

AP tvrdi kako su napadači na Pariz ušli u Europu u skupini od 90 takvih istreniranih boraca, a moguće da je ista priča i s napadačima u Bruxellesu budući da postoje određene poveznice među njima.

Mreža napadača koja se raštrkala po Europi dobila je jasne upute kako, gdje, kada i kako izvesti napade ne bi li uzrokovali najveću moguću štetu.

'Kada bismo znali koliko ih se ovdje nalazi, sve ovo se ne bi dogodilo', rekla je francuska senatorica Nathalie Goulet, inače članica skupine koja prati kretanje džihadista.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju