Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odjeveni kao civili

Islamisti napustili grad u središnjem Maliju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Islamistički pobunjenici napustili su grad Diabaly u središnjem Maliju nakon zračnih udara francuskih snaga, izjavio je malijski vojni izvor.

"Oni (islamisti) su napustili grad odjeveni kao civili. Ostavili su za sobom oružje i streljivo", rekao je taj izvor napominjući da vladini vojnici još nisu ušli u grad. Gradonačelnik Diabalya Oumar Diakite rekao je da vladini vojnici provode operaciju čišćenja oko grada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Al-Qaeda tražila otkupninu Konačno slobodna: Gotovo pet godina nakon otmice pustili času sestru Slika nije dostupna Odjekivali pucnjevi Upali u zasjedu: Najmanje 15 vojnika poginulo nakon što je eksplodirala auto bomba, evakuacija ranjenika u tijeku

>> Mali: Vojska preuzela kontrolu nad gradom Konnom

Francuski vojnici su od početka intervencije često izvodili zračne napade na položaje islamista u Diabalyu, oko 360 kilometara sjeveroistočno od Bamaka.

Glasnogovornik francuskih snaga Thierry Burkhard rekao je da nema saznanja o bilo kakvoj vojnoj operaciji u tom području. Ako informacije budu potvrđene to bi bio drugi uspjeh u borbi protiv islamista nakon što su u četvrtak navečer napustili Konnu. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene