Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Roditelji tuguju

Britanski džihadist želio se vratiti iz Sirije, ali sada je kasno...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši učenik privatne katoličke škole u Velikoj Britaniji, već je četvrti džihadist iz Portsmoutha koji je umro boreći se za ISIS u Siriji.

Obitelj Mehdija Hassana (19) koja je sinu plaćala 10.000 funti (oko 95.000 kun) godišnje za školovanje u privatnoj katoličkoj školi u Hampshireu, potvrdila je da je on poginuo u Kobaniju. Za smrt je javnost doznala nakon što je fotografija njegovog tijela objavljena na Twitteru, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pobjegle od ISIS-a ISIS traga za 16-godišnjim blizankama: 'Bez sumnje im prijeti smaknuće!' Slika nije dostupna Problem se ignorira Ispovijest majke džihadista povratnika - 'Strah me u vlastitom domu'

Hassan, koji je koristio ime Abu Dujana, tijekom posljednjih nekoliko mjeseci izrazio je želju da se vrati u Veliku Britaniju, ali se bojao kakve bi to posljedice moglo imati za njega, izjavila je njegova obitelj.

Hassan je u Siriju otišao u listopadu prošle godine i bio je jedan od najmlađih osoba koji se pridružio britanskim džihadistima. Planirao je studirati međunarodnu politiku na Sveučilištu Surrey, ali je umjesto toga otišao u rat..

CIjelo je vrijeme bio aktivan na Twitteru, a posljednji post je objavio nekoliko dana prije smrti. 'Svaki dan 20 - 40 američkih udarana na Ayn al Arab. Sve molitve i hvala Bogu, troše desetke milijarde dolara... protiv sebe.'

15-godišnjak otkrio strašnu metodu kojom IS-ovci tjeraju ljude u borbu!

Hassan je u Siriju otputovao sa skupinom od pet mladića, a sada su gotovo svi mrtvi. Mamunur Roshid (24), Ifthekar Jaman (23), Muhammad Hamidur Rahman (25) i Assad Uzzaman (25) koji su se pretvarali da odlaze u Tursku na odmor, zapravo su nakon što bi sletjeli u Tursku, otišli u Siriju. Četvero ih je ondje ovog tjedna i poginulo.

Na snimci CCTV-a vidi se kako spomenuti mladići prolaze kroz zračnu luku Gatwick u Londonu. Izgledaju poput turista koji odlaze na odmor, a zapravo su otišli na godinu dana ubijanja po Siriji.
Sami su sebe nazvali 'Britani Brigade Bangladeshi Bad Boys' i svi su bili iz Portsmoutha.

'Savjetujemo našim državljanima da ne putuju u Siriju. Svoj konzulat iz Sirije smo povukli. Budući da nemamo svog predstavnika ondje, ne možemo potvrditi smrt ili ozlijede britanskih državljana u Siriji', rekao je dužnosnik Metropolitanske policije, Sir Bernard Hogan-Howe.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene