Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronađen kancerogeni dioksin

Irska povlači svoje prozvode od svinjetine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europskim samoposluživanjima naloženo je da sa polica u trgovinama uklone irsku slaninu, šunku i kobasice nakon što su vlasti u Dublinu objavile da su irski proizvodi od svinjetine kontaminirani dioksinom, potencijalno kancerogenom kemikalijom.

Dužnosnici zdravstvenih službi u Europi upozorili su svoje potrošače da ne jedu irsku svinjetinu nakon što je u irskim proizvodima od svinjetine i hrani za svinje nađen dioksin u 80 do 200 puta većim razinama od odpuštenih.

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev Karta izazvala nevjericu Medvedev šokirao, pogledajte kako je podijelio teritorij Europe: "Taj koncept mora zauvijek nestati" Donald Trump - 4 Anti NATO retorika Donald Trump je napravio uslugu Europi

Dužnosnici irske vlade su povlačenje proizvoda, koje se odnosi na sve proizvode od svinjetine proizvedene poslije 1. rujna, nazvali mjerom opreza.

Dužnosnik irske udruge poljoprivrendika i uzgajivač svinja, Tim Cullinan, izjavio je za irsku televiziju RTE da je vjeruje da su vlasti utvrdile izvor kontaminacije te da se nada da će se u roku od nekoliko dana na police vratiti svježa svinjetina.

Dr. Tony Holohan iz irske zdravstvene službe povlačenje proizvoda opisao je ako mjeru opreza i napomenuo da se 'ne očekuje značajniji utjecaj na zdravlje'. Sličnu je izjavu dala britanska agencija za nadzor hrane koja je priopćila da ne vidi značajniju opasnost po britanske potrošače, prenosi agencija Associated Press.

Glavni inspekror irske veterinarske službe Paddy Rogan u nedjelju je izjavio da je kontaminirana svinjetina izvezena u 20 do 25 zemalja, izvješćuje agencija Reuters. 'Vjerujemo da je riječ o 20 do 25 zemalja. Sigurno je manje od 30', rekao je Rogan na konferenciji za tisak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene