Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osuđen sa Suu Kyi

Ipak bez zatvora: John Yettaw će biti protjeran iz Mijanmara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amerikanac John Yettaw, koji je ovog tjedna osuđen u Mianmaru zajedno s tamošnjom oporbenom čelnicom Aung San Suu Kyi, bit će protjeran iz zemlje nakon posjeta američkog senatora Jima Webba i neće odslužiti kaznu sedmogodišnjeg zatvora i prisilnog rada, izvijestio je u subotu neimenovani mianmarski dužnosnik.

Yettaw, 54-godišnji američki mormon, pod neobičnim je okolnostima u svibnju stigao u posjet dobitnici Nobelove nagrade za mir pošto je preplivao jezero u Jangonu. Ovaj nevjerojatni događaj doveo je do suđenja Suu Kyi i Yettawu koje se završilo ovog tjedna. Oporbena prvakinja osuđena je na dodatnih 18 mjeseci kućnog pritvora. 'Yettaw će najvjerojatnije biti protjeran nakon posjeta američkog senatora, Jima Webba koji je u subotu razgovarao s prvim čovjekom mianmarskog režima, vrhovnim zapovjednikom Thanom Shweom', rekao je isti izvor. John Yettaw, koji je slaba zdravlja, imao je u pritvoru više epileptičnih napada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Međunarodna inicijativa VIDEO: Suu Kyi slobodna nakon sedam godina pritvora Slika nije dostupna Nestao otpor vojnoj hunti Mijanmar: Raspuštena stranka Aung San Suu Kyi

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene