Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Indonezijske vlasti premjestile su kip američkog predsjednika Baracka Obame, koji ga prikazuje kao desetogodišnjeg dječaka, iz jednog parka u Džakarti u njegovu staru školu u gradu kao odgovor na javne prosvjede, objavili su mediji.


Mnogi Indonežani kritizirali su postavljenje brončanog kipa Obame jer smatraju da javno izloženi trebaju biti samo kipovi indonezijskih heroja.

Kip je premješten iz parka Monteng u obližnju osnovnu školu u kojoj je Obama proveo jedan dio svog djetinjstva, od 1967. do 1971. godine, odnosno od šeste do desete godine.

Vezani članci Ostaci zrakoplova Poginule 62 osobe: Indonezija pronašla snimač glasa iz kokpita srušenog aviona Sriwijaya Air, otkriveno zašto se srušio u more Vozilo hitne pomoći, ilustracija Najmanje 27 osoba poginulo u prometnoj nesreći u kojoj su sudjelovali učenici i njihovi roditelji, jedna osoba i dalje zarobljena

Odluka je uslijedila pošto se više od 55.000 osoba priključilo društvenoj internetskoj stranici Facebook tražeći da se kip ukloni. Obama bi trebao posjetiti Džakartu u ožujku. (Hina)