Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Terorizam

Indija: Uhićena dvojica zbog pokušaja napada u Mumbaiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indijska policija u nedjelju je izvijestila da je uhitila dvojicu muškaraca koji su planirali napad na naftna postrojenja u Mumbaiju, poprištu smrtonosnih napada u studenome 2008., koje New Delhi pripisuje pakistanskoj islamističkoj skupini Lashkar-e-Taiba.

Dvojica muškaraca, indijske nacionalnosti, upute su dobivali iz Pakistana, izjavio je šef indijske protuterorističke službe, K.P. Raghuvansh. Oni su namjeravali izvesti napad na skladište naftnih prerađevina tvrtke Oil and Natural Gas te na jedan trgovački centar, kazao je. 'Osumnjičeni su bili u stalnom kontaktu sa svojim pretpostavljenima iz Pakistana. S obzirom na to da smo pretpostavili kako namjeravaju provesti u djelo svoju nakane, uhitili smo ih', objasnio je novinarima.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Ilustracija nema dokaza Puštena četvorica Srba koja su bila osumnjičena za napad na Kosovu

U napadima u Bombaju, u studenome 2008. poginulo je 166 osoba. Službeni New Delhi pripisuju ih pakistanskoj islamističkoj grupi Lashkar-e-Taiba (LeT). Od deset napadača koji su sudjelovali u tim napadima, devet ih je poginulo. Jedini preživjeli napadač, kojemu se sada sudi, kazao je da je Pakistanac. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene