Žena u Indiji, ilustracija (Foto: AFP)
Žena u Indiji, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp

Trudnu djevojku brutalno su silovala petorica muškaraca u Banswari na zapadu Indije. Nakon silovanja, djevojka je spontano pobacila.


19-godišnjakinja bila je trudna osam tjedana kad su nju i njezina dečka napala trojica pijanih muškaraca. Ostala dvojica pridružila su im se naknadno i silovala djevojku.

Vezani članci Prosvjed u Indiji (Foto: AFP) - 1 Strava u Indiji: Žrtvu silovanja zapalili na putu do suda, raste bijes Indijaca zbog odnosa prema ženama Slika nije dostupna Stravično: Godinama je silovali muž, njegova rodbina, susjedi, prijatelji...

Napadnuti par biciklima se vraćao s posla iz grada u obližnje selo, malo poslije 22 sata 13. srpnja. Trojica muškaraca na njih su nasrnula željeznim šipkama. Zaustavili su ih i poskidali ih s bicikala. Djevojku su odmah odvukli dalje, a mladića su premlatili, ukrali mu mobitel pa ga otjerali. On se vratio kući u obližnje selo i ubio se jer nije uspio zaštititi svoju djevojku. Pronađen je drugo jutro obješen na stablo.

Parbati Lal, policijski dužnosnik iz Banswarija, rekao je na sudu da su trojica pijanih muškaraca odvela djevojku na usamljeno mjesto i tamo je silovala. Trojica optuženih, imenovani kao Sunil, Vikas i Jitendra, odveli su djevojku nakon toga u selo u kojem je živio Sunil. Tamo su pozvali još dvojicu prijatelja, Naresha i Vijaya, da im se pridruže pa su je i oni silovali, piše Daily Mail.

Nakon nekoliko sati zlostavljanja i silovanja, djevojku su ostavili da leži uz cestu u 4 sata ujutro. Policija je uhitila Jitendru dok je istraživala samoubojstvo mladića. Jitendra je mobitel koji je ukrao mladiću dao svojoj supruzi pa je policija pronašla trag do njegove obiteljske kuće.

Na mobitelu je bilo zabilježeno više poziva prema trudnoj djevojci. Policajci su uz te podatke došli do djevojke koja se u bolnici liječila nakon spontanog pobačaja. Tek nakon što su je pronašli, podnijela je prijavu za silovanje i otmicu. Sva petorica silovatelja u utorak su se pojavila pred sucem.