Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tek udane žene u jednoj indijskoj državi dobivaju od države drvene palice, kako bi se zaštitile od pijanih muževa i njihovog zlostavljanja.Odluka je donesena usred državnih nastojanja da se smanji nasilje nad ženama uzrokovano alkoholom.


France-Presse izvještava da je Gopal Bhargava, ministar u središnjoj državi Madhya Pradesh, podijelio gotovo 700 palica ženama koje su u subotu sudjelovale u organiziranom masovnom vjenčanju.

Vezani članci Tučnjava u Supetru (Foto: Facebook/DVD Supetar) Podignute optužnice protiv nasilnika koji su ljetos pretukli sezonske radnike i vatrogasca u Supetru Prometna nesreća, Knin (Foto: Feral.news) Strašna prometna nesreća u Kninu: Troje mladih automobilom udarilo u drvo, jedan ispao iz vozila i reanimiran u bolnici te se bori za život

Bhargava je obećao podjeliti još oko 10 000 palica budućim mladama. Posebno proizvedene palice, koje su se tradicionalno koristile u pranju rublja, na sebi nose poruke poput "za premlaćivanje pijanica" i "policija neće intervenirati", prema AFP-u.

Ministar je, naravno, upozorio žene da problem prvo pokušaju riješiti mirnim putem, no ako riječi nisu od pomoći, omogućio im je i drugi način.

"Žene kažu da kad god se njihovi muževi napiju, postaju nasilni. Osim toga, svu ušteđevinu troše na alkohol ", rekao je Bhargava za AFP. "Ovim potezom nemam namjere provocirati žene niti ih poticati na nasilje, ali palica će spriječiti nasilje".

Nekoliko država diljem Indije nedavno je uvelo mjere za suzbijanje nasilja povezanog s alkoholom, uglavnom usmjerene na zabranu ili ograničenu prodaju alkoholnih pića.

Stručnjaci upozoravaju da iako su se takve mjere pokazale politički popularnima, zabrana je u nekim slučajevima dovela do suprotnog učinka, odnosno povećane ilegalne prodaje alkohola.