Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U dvije stravične nesreće život izgubilo najmanje 50-ero djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 44 učenika poginula su danas kada se njihov autobus kojim su se vraćali iz škole strmoglavio u nabujali kanal na zapadu Indije. Na novozelandskom Sjevernom otoku poginulo je šestero gimnazijalaca i njihov profesor iz Aucklanda kada ih je iznenadna snažna bujica povukla niz nepristupačan, stjenovit klanac.

Do nesreće je došlo u Bodeliju, 170 kilometara od Ahmedabada, glavnog grada države Gujarat.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nesreća Užas u Njemačkoj: Autobus se prevrnuo, ozlijeđeno je 27 učenika Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama

"Čini se da je vozač izgubio kontrolu nad vozilom", kazao je lokalni policajac.

Policijski dužnosnik koji nadgleda akciju spašavanja rekao je da su do sada pronađena 44 tijela, a broj žrtava mogao bi se i povećati. Četiri učenika su spašena.

Prometne nesreće u Indiji vrlo su česte zbog lošeg stanja automobila i nepridržavanja prometnih propisa.

Novi Zeland: Iznenadna bujica usmrtila sedam osoba

Desetero učenika, njihov profesor i vodič, bili su na terenskoj nastavi u klancu Mangetepopo kada se u samo pola sata razina vode u rječici, koja protječe kroz klanac, povećala 36 puta.

Zbog siline bujice, šestorici nesretnih učenika i njihovom profesoru nije bilo spasa iako su nosili neoprenska odijela, pojaseve za spašavanje i kacige, a vodio ih je iskusni gorski vodič.

Prema riječima organizatora terenske nastave, nije bilo nikakvih naznaka da će biti obilnih kiša. Kada je skupina ušla u klanac vodostaj rječice je bio nizak.

'Ovo je najstrašnija noćna mora svake obitelji, zajednice i škole', izjavila je premijerka Helen Clark.

Među preživjelima je četvero učenika, od kojih je jedan teško ozlijeđen, i vodič.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene