Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hoće li Crkva uskoro priznati i Međugorje kao mjesto Gospina ukazanja?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi put nakon 1862. godine službeno su priznata Gospina ukazanja u Francuskoj. Kako izvještava Kathpress, biskup Gapa i Embruna Jean-Michel di Falco objavio je 4. svibnja dekret o priznanju na svečanom misnom slavlju koje je prenosila i francuska televizija.

Prema predaji, Majka Božja ukazala se godine 1664. u planinskom selu Notre-Dame-du-Laus tada 17-godišnjoj pastirici Benoite Rencurel. Ukazanja su se nastavila 54 godine. Benoite Rencurel umrla je 1718., a mjesto je postalo odredište brojnih hodočasnika, prenosi Informativna katolička agencija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iz Međugorja Ivana Ivanda Vidjelica Vicka za Novu TV otkrila što misli o događaju u Međugorju Slika nije dostupna Iz Međugorja Ivana Ivanda VIDEO Ponovno zasvijetlio Gospin kip

Priznanje u Francuskoj pokazatelj je kako i u trećem tisućljeću Marijina ukazanja u povijesti neće biti zaboravljena, pa čak i ona od kojih je prošlo mnogo vremena. Hoće li i primjerice i Međugorje doživjeti slični događaj poput ovog u Francuskoj, pokazat će budućnost Crkve.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene