Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za sedam projekata

HZZ iz EU fonda dobio 2,1 milijardi kuna za mjere zapošljavanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) i Ministarstvo rada i mirovinskog sustava u srijedu su potpisali ugovore o dodjeli 2,1 milijarde kune iz Europskog socijalnog fonda (ESF) za provedbu mjera aktivne politike zapošljavanja

Ugovore su potpisali ministar rada Marko Pavić i ravnatelj HZZ-a Ante Lončar, a bespovratnim sredstvima iz ESF-a financirat će se provedba sedam projekata iz programa aktivne politike zapošljavanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Inovativni projekti Pavić želi aktivirati hrvatsku radnu snagu: Više od 71 milijun kuna za poticanje zapošljavanja Slika nije dostupna BRUTALNO ISKRENO PISMO Pogledajte što je jedna iskusna konobarica poručila mladim kolegama

Riječ je o projektima Provedba mjera aktivne politike zapošljavanja za dugotrajno nezaposlene mlade - Faza 2, Provedba mjera APZ za mlade – Faza 2, Potpora za zapošljavanje teže zapošljivih skupina i edukacija nezaposlenih osoba – Faza 2, Podrška samozapošljavanju – Faza 2, Zadržavanje radnika u zaposlenosti – Faza 2, te o projektu Provedba javnih radova za teže zapošljive skupine – Faza 2.

Bespovratni novac ESF-a predstavlja nastavak sufinanciranja projekata, za čiju je provedbu od 2015. godine ugovoreno 1,47 milijardi kuna.

ESF je namijenio Hrvatskoj sredstva od oko 13 milijardi kuna za financiranje projekata sa ciljem promjena u području zapošljavanja, socijalne uključenosti, obrazovanja i dobrog upravljanja. S današnjim ugovorima Operativni program ESF-a "Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2015." dosegnuo je 56,5 posto ugovorenosti ukupnih sredstava. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene