Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasne životinje

Htjela podragati psa pa završila sa 175 šavova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
8-godišnja djevojčica iz West Yorkshira umjesto igre sa psom završila je sa 175 šavova lica i glave.

Sky Barker je htjela podragati psa, pasmine japanska akita, za što je dobila odobrenje vlasnika. Pas je bio zavezan za zid, a kad mu se djevojčica približila zgrabio ju je za glavu i nanio teže ozljede. Tjedan dana nakon napada djevojčica, koja jako voli životinje, izrazila je želju da se psa ne uspava. Prošla je četverosatnu operaciju i sada ima 60 šavova na stražnjem dijelu glave, 85 na licu i 30 s unutarnje strane obraza. 'Sretna je što je živa. Očito su vlasnici psa imali tek nekoliko dana, zašto su ga onda ostavili u blizini djece ako ne znate ima li opasnosti,' pita se 33-godišnji otac djevojčice, Brian Hackett. Za nesreću je saznao od svoje bivše supruge kojoj je Sky vrišteći dotrčala.

Pročitajte i ovo Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran" Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo

'Toliko sam uznemiren radi toga što se dogodilo, ne samo zbog Sky, nego želim biti siguran da se novi napad neće dogoditi jer bi idući put netko mogao poginuti' rekao je. Doktori kažu da će trebati proći između 12 i 18 mjeseci da joj se vrati osjećaj lica i da može početi micati mišićima. Zasada se može nasmiješiti samo s jedne strane lica. Njezin otac kaže da se Sky sada malo boji pasa, osim onih koje imaju kod kuće, za koje zna da im može vjerovati. Djevojčica ne želi da se psa, koji ju je napao, uspava, ali ga više ne želi vidjeti.

>> Bull terijer ugrizao 7-godišnjakinju za oko!

Japanska akita pasmina je koja se smatra jednom od najopasnijih u Britaniji, a zabilježeni su brojni napadi koji su rezultirali šavovima i operacijama. Policija ne može ništa učiniti, jer, iako su opasni, nisu na službenoj listi opasnih pasa. Ipak, vlasnici dotičnog psa policiji su javili da će psa uspavati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene