Razorni uragan Irma samo što nije stigao na Floridu


Stanovnici ove savezne države pripremaju se za nalet najvećeg uragana na Atlantiku. Među njima su i Hrvatica Lana Valentaković te Josipa Thomas.

Vezani članci Nesporazum Susjeda mu pozvala policiju jer je mislila da zlostavlja ženu, a onda je uslijedilo iznenađenje Slika nije dostupna Uragan Irma oslabio je na kategoriju 2: Miami pod vodom, u Naplesu i Tampi povukao se ocean

„U utorak je krenula noćna mora. Da sam rekla samoj sebi da će mi se to dogoditi u životu, da ću pakirati sve, ne znam ni gdje da što stavim… Sva sreća pa imamo kampericu pa smo u nju stavili glavne stvari. Stavljaš metalne ploče na prozore i vrata. Brineš se za osiguranje. Benzinske postaje su bile kaos. Redovi gdje god da kreneš, ljudi se svađaju. Teško je pronaći, dućani su stvarno prazni. Ja sam u šoku, pokušavam bit skulirana, ali vratit ću se i možda neću imati ništa“, kaže Lana.

U predgrađu Miamija je Josipa Thomas koja se ne boji i neće na napustiti stambenu zgradu u kojoj živi.

„Ja nisam išla jer moraš donijeti hranu sa sobom, moraš donijeti vodu sa sobom, moraš donijet jastuke sa sobom. Ostanem ovdje gdje jesam pa što bude, bude. Baš sam jučer vidjela jednog Rusa koji je došao iz dućana s flašom. Pitala sam ga što će mu boca, a on mi odgovara - „mi ćemo se svi lijepo napiti, pa ćemo biti veseli, neće nas ništa brinuti“, kaže Josipa.

Očekuje se da će uragan Irma velike dijelove Floride na nekoliko dana ostaviti bez struje.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr