Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki interes

Novi HIT: Djevojčice upisuju školu za sirene!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djevojčice na Filipinima žele postati sirene. Da bi barem na trenutak ostvarile svoju želju, upisuju neobičnu školu. Zbog velikog interesa do kraja ljeta neće sve stići proći obuku.

Iako nisu prave, na trenutak vas odvedu u svijet mašte. Škola za sirene postala je pravi hit među djevojčicama na Filipinima. 'Mislim da svaka djevojčica, barem jednom, poželi biti sirena', kazala je Zada Ong, polaznica tečaja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Škola u Trogiru Uhićen otac učenice koji je upao u razred i šakom udario profesora: "Djeca su u šoku!" Radovan Fuchs Loše za škole Ministar Fuchs: "Škole na dan izbora neće raditi, ali..."

Kako i ne bi, kada se sirene ističu samo po vrlinama. 'Svi mislimo da su sirene lijepe, razigrane, zabavne, pustolovne i elegantne. To želimo naučiti i ove djevojčice', kazala je trenerica Arabelle Jimenez.

>> VIDEO 'Željela sam biti sirena, pa sam to i postala'

Sve to za dvjestotinjak kuna. Nije ni čudo što ni desetak trenera nije dovoljno za broj zainteresiranih. 'Sretna sam jer mogu plivati kao sirena. Uvijek sam to željela biti', kazala je Leann Evangelista.

Treneri ih uče plivati, disati, kako koristiti određene skupine mišića te kako cijelo vrijeme biti elegantan. Ali i kako se ponašati prema prirodi. 'Za mene sirena mora imati sposobnost brinuti se o okolini, da je bude svjesna. Osobito da se brine za morski okoliš', kazala je trenerica Genevieve Reyes.

Budući da Filipini u svojem arhipelagu broje više od sedam tisuća otoka, sirene bi im bile itekako od koristi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene