Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hillary Clinton izgubila dio podrške u New Hampshireu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Senatorica i bivša prva dama SAD-a Hillary Clinton, izgubila je značajan dio prednosti koju je imala pred ostalim predsjedničkim kandidatima Demokratske stranke u ključnoj saveznoj državi za stranačke predizbore - New Hampshireu.

Ispitivanje predsjedničkih predizbora CNN/WMUR-a, koje je provelo Sveučilište New Hampshire, pokazalo je da Hillary Clinton ima podršku 27 posto vjerojatnih demokratskih glasača u toj saveznoj državi, znatno manje u odnosu na 35 posto koliko je imala u veljači.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zabuna ili nešto drugo? VIDEO: Gaf Hillary Clinton - poljubila japansku caricu Slika nije dostupna Jandroković zadovoljan nakon susreta s Hillary Clinton Ova godina je ključna za RH: Dođite na Croatia Summit!

U isto vrijeme, bivši senator John Edwards, zabilježio je rast
podrške sa 16 posto u veljači na 21 posto, čime je došao na drugo mjesto, ispred senatora Baracka Obame koji ima 20 posto podrške demokratskih birača, jedan posto manje nego u velječi.

Najnovije ispitivanje provedeno je nakon što su Edwards i njegova supruga Elizabeth objavili kako ona ponovno boluje od raka, da je bolest neizlječiva ali da on nastavlja s kampanjom za izbore 2008. Čak 85 posto demokratskih birača reklo je kako to neće utjecati na njihovu odluku, no čini se kako mu je taj hrabar i dostojanstven istup u ljudski teškoj situaciji, donio znatnu podršku.

Jedini od demokrata koji se nije ni kandidirao a u New Hampshireu uživa dvoznamenkastu podršku je bivši potpredsjednik Al Gore s 11 posto glasova.

Stranački predizbori u New Hampshireu održat će se 5. veljače 2008. i oni su obično dobar indikator raspoloženja birača na nacionalnoj razini. No New Hampshireu će se iduće godine na taj dan pridružiti još desetak saveznih država koje su odlučile prebaciti predizbore na taj najraniji datum, kako bi glas njihovih birača imao više utjecaja na predsjedničke nominacije stranaka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene