Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šef HDZ-a Andrej Plenković obratio se medijima nakon sjednice Predsjedništva stranke i otkrio da još nemaju ime kandidata za zagrebačkog gradonačelnika, već da će obaviti još jedan krug konzultacija oko toga.


"Za kandidata za gradonačelnika Zagreba obavit ćemo još jedan krug konzultacija i kad to bude obavljeno prepustiti ćemo gradskoj organizaciji Zagreba da to i objavi", rekao je šef HDZ-a Andrej Plenković.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković odgovorio Milanoviću: "Teško da može doći do našeg opoziva, a on je pravno poražen i politički ponižen" Vladimir Šeks Šeks: "Svaka je Vlada, pa i HDZ-ova, odgovorna u svojem dijelu za stanje u pravosuđu. Ne mogu se određene ekscesne pojave stavljati na teret političke vlasti"

Predsjedništvo HDZ-a danas je održalo dvosatnu sjednicu u sjedištu stranke, a glavni tajnik Gordan Jandroković, poručio je da HDZ ima svog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika.

"Razgovarat ćemo o izbornoj strategiji, o pripremama, o radu izbornog stožera i svim drugim radnjama koje moramo provesti da bi stranka bila uspješna na izborima", rekao je Gordan Jandroković novinarima prije početka sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Na pitanje novinara o tome kad bi se moglo znati ime kandidata za gradonačelnika Zagreba, Jandroković je odgovorio da će to biti "vrlo skoro". Podsjetio je da je HDZ na izvanredne parlamentarne izbore izašao s predsjednikom stranke koji je izabran tek 50-ak dana prije samih izbora te da je HDZ svejedno ostvario uvjerljivu pobjedu te dodao da će stotinjak dana prije lokalnih izbora biti dovoljno za pripremu kvalitetne kampanje i dobrog rezultata u Zagrebu.

"Mi kandidata imamo i imat ćemo sigurno izvrstan rezultat u gradu Zagrebu. Mi ćemo odrediti trenutak kad ćemo s kandidatom ili kandidatkinjom izaći. Nećemo podlijegati pritisku da nam netko drugi kaže što i kako i kada ćemo raditi, nego ćemo mi sami procjeniti što je u interesu HDZ-a", poručio je Gordan Jandroković.

Reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak prati sjednicu Predsjedništva HDZ-a te javlja kako bi se večeras možda ipak moglo doznati ime kandidata za zagrebačkog gradonačelnika, barem prema onome što doznaje od većine članova Predsjedništva te stranke i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Nekoliko imena je u opticaju, kaže Jarak, od Andrije Mikulića, preko doktora Drage Prgometa i još nekih imena.

Slično kao i Jandroković, govori i njegov stranački kolega Božidar Kalmeta, koji smatra da će u Zadru HDZ opet pobijediti na lokalnim izborima.

"Imamo mi svoju taktiku, nismo mi prvi put u izborima određujemo tajming kad ćemo izaći s kandidatima, s kojim kandidatima ali ponavljam što sam prije rekao, što se tiče grada Zadra tu će HDZ opet dobiti povjerenje građana", ističe Kalmeta.