Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ na dogovoru

''Odugovlačenje ostavlja mjesta mnogim špekulacijama''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije najjače hrvatske stranke, HDZ i SDP još nisu objavile imena kandidata za gradonačelnika Zagreba.

U zagrebačkom HDZ-u traje sjednica proširenog Predsjedništva, ali vjerojatno ni danas nećemo znati koji će HDZ-ovac biti protukandidat Bandiću, Mrak Taritaš i Švaljek?

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Ivan Penava predao liste za EU parlament utrka za sastavljanje vlade Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..."

Gordan Jandroković kaže da o tome intenzivno razmišljaju, a nekoliko je imena u opticaju. Tu su Andrija Miklučić i Drago Prgomet te još nekoliko imena iz vrha stranke.

''Postoje dobri izgledi za HDZ ovog puta u Zagrebu i iako postoji određeni pritisak javnosti i medija oko toga da izađemo sa svojim kandidatom, još ćemo sačekati jedno vrijeme i onda donijeti odluke. Vjerujem da će one biti takve da će itekako iznenaditi naše političke konkurente. I gospodin Mikulić je jedan od kandidata. Ima ih još nekoliko. O tome ćemo izvijestiti vrlo skoro'', rekao je Jandroković.

Podsjetimo, već 16 godina HDZ ne vlada glavnim gradom Hrvatske.

Sve ankete u zadnje vrijeme govore da su u stalnom rastu i zasigurno im je stalo da osvoje glavni grad. Međutim, odugovlačenje ostavlja mjesta mnogim špekulacijama, osobito ako znamo da je prošlog tjedna deset predsjednika od ukupno, 17 područnih odbora HDZ-a uputilo pismo predsjedniku stranke, Andriji Plenkoviću u kojem su izrazili svoje nezadovoljstvo načinom i vođenjem gradske organizacije HDZ-a. Plenković je nakon toga izjavio da je sve u okvirima demokracije i da nastavljaju dalje uobičajenim ritmom.

I u SDP-u je slična situacija, kroz nekoliko dana, kažu, doznat ćemo ime njihovog kandidata.

Anka Mrak Taritaš i Sandra Švaljek su ozbiljne protukandidatkinje, a ne izlaženje s imenima kandidata izgleda zbunjuje glasačko tijelo i HDZ-a i SDP-a.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene