Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zračna luka u opasnosti

Hamas upozorio Izraelce: Raketirat ćemo Ben Gurion!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirene su se oglasile u Tel Avivu u petak ujutro, oko 10:45 sati, nakon što je Hamas najavio da će ispaliti rakete na međunarodnu zračnu luku Ben Gurion.

Hamas je u petak ujutro upozorio da se sprema za napad u kojem im je cilj međunarodna zračna luka Ben Gurion, piše The Global Jewis News Source.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski 95 milijardi dolara pomoći Zelenski zahvalio Amerikancima na velikom paketu pomoći, Rusi im poručili: "To će uništiti Ukrajinu" Hamas i Gaza - 3 Oglasio se i Biden Hamas spreman na primirje, ali Izrael baš i nije: Najavljuju nastavak borbi do "potpunog uništenja terorističke skupine"

Međutim, protuzračni sustav 'Iron Dome' ('Čelična kupola'), pokazao se efikasnim i u ovom slučaju te je odbio napad. Tek što su krenule prema cilju, smrtonosne su rakete uništene, potvrdila je izraelska vojska. Stoga u ovom incidentu nema stradalih.

Palestinci su ispalili 194 rakete iz Gaze na jug Izraela, od kojih je 43 uništio izraelski proturaketni obrambeni sustav. Odgovornost za napad, preuzeo je Hamas koji se pohvalio da je prvi put targetirao Ben Gurion.

'Šaljemo poruku svim stranim aviokompanijama koji prevoze po cionističkom entitetu i tražimo od njih da prestanu letjeti na tom području zbog opasnosti koja ih okružuje za vrijeme ovog rata', stoji u izjavi.

Zastrašujući telefonski pozivi: 'Napustite dom, imate pet minuta do udara rakete'

U priopćenju se navodi da je to odgovor izazvan izraelskim napadima na pojas Gaze te zato što se u zračnoj luci 'nalazi i izraelska vojna zračna baza'.

Svi su letovi prekinuti na deset minuta tijekom kratke razmjene raketa.

Podsjetimo, novi sukob između Palestinaca i Izraelaca počelo je otmicom i prošlotjednim ubojstvom trojice izraelskih mladića na Zapadnoj obali te osvetničkim napadom židovskih ekstremista na palestinskog tinejdžera kojeg su živog spalili u istočnom Jeruzalemu.

Dok sukob postaje sve krvaviji, međunarodna zajednica poziva na mir.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene